油卡/入油折扣討論區(41)窮撚/新手專區 [唔通支油先係出路?]

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
自己做廚師同雪佛龍幫你做埋廚師嘅分別題外話,有無人試過入完vpower再加支Techron?
用煮餸做比喻都幾有趣
不過人地用途係深層清潔機器
之前揸細車時係入vpower的,每5000公里就倒一支落去。
山姆賣嗰隻Techron 同 油站買嗰支有無分別

強國平好多
本身加得快啲油已經溝咗techron 黃金同白金嘅分別係Techron 嘅濃度
入咩油站嘅油都可以隊Techron?
用完係咪真係有唔同
平時溝嗰啲太稀冇乜用,真係要清積炭要成支隊先有力
山姆好細支我會喺京東買,$99買一送一。
諗唔到咩理由唔得😂😂

我以前細車落咗係爽少少,
依家轉咗架四五年車齡嘅大車配中石化/ESSO貴油,
因為習慣咗所以都繼續大約5000倒一支落去。

反正京東$99人仔買一送一又唔係貴,
當消耗品咁做囉。
始終積灰都係一朝一夕嘅事,
早啲做吓保養個人認為都有啲幫助嘅😊。
Techron係用黎清潔,無論你入咩油都啱用
【京东】https://3.cn/1VE-QOEz 「雪佛龙官方原装特劲TCP汽油添加剂除积碳燃油宝355毫升2瓶装汽车用品」
点击链接直接打开
白金雙倍濃度
Techron同stp 邊隻好用啲?
Stp 幾十蚊有支
之前部車有用過2次 stp 好似有啲feel
想請教下, 油缸淨幾多油先入一支落去?
邊間油耗最好?
我自己會係差唔多入油前就加落去,然後就入滿油的。

有人就會入滿油後先加,但有機會喺油站入得太滿然後滿瀉,而且問過車房其實加前定加後先入都無乜所謂。
新車暫時入過三間
(中石化、ESSO、加德士)
基本上ESSO會比較好燒,第二係中石化,最後係加德士。

利申:日本MPV
加德士你入白金定黃金
支化倒水王都吹奏
我並沒有做任何嘅吹奏,我只係講出個人嘅體驗。
紅卡+油券可以減到$10.56/L唔係唔入白金嘛
其實正確做法係入油前加, 官網有教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞