美帝做緊AI, 講下TESLA NVIDIA

84 回覆
33 Like 17 Dislike
放出黎昆弱智
Stanford有researchers用20-30k整到隻識炒飯既機械人
Tesla果隻完全唔係同一個level
之前班Elon狗見到Tesla隻機械人拎住隻蛋再放低
就吹到隻野天上有地下無

Tesla靠而家呢堆cameras連自動泊車都做唔到
其實已經有

有班Elon狗好鐘意用Tesla無geofence做論點
但佢地完全唔知其他無人車其實無hd map都運作到
Tsla而家最大問題似係Elon musk多d
All vision係正常
Tesla想整automation嘅foundation model
唔通用落機械人度又要lidar又要雷達咩
tsla FSD 會唔會胎死腹中?
係咁delay ..
Nvda 後市點睇
咁高點買
人地報紙佬講咩就信
諗下點既挪威咩事都冇
人地8成新車用電
神早死左啦
不過要圈錢扮野咋嘛
唔熟既好心謙虛啲
浸港燦味出曬黎
https://youtu.be/pxGcGc9HXC4?si=LMSxtSUIUe9xKJGm
做緊AI 唔講MSFT 講Tesla
就知有幾好笑
老屈你都有一手
你唔識就收收皮先啦
樓主,你唔識就收嗲啦
老黃好似無佈局量子電腦
我睇下到製程極限佢點算
高處未算高
NVDA值博
貼條支那人既片出黎想點呀
Tesla舊電子垃圾咁把炮 出左paper未呀
https://tonyzhaozh.github.io/aloha/aloha.pdf
Stanford就出撚左啦
Tesla舊野咁有料既話 叫佢整碟蝦仁炒蛋出嚟睇下
玩吓積木 拎吓蛋就得
最憎班伊朗狗唔識扮識 冇料扮四條
淨係靠吹同佢地老竇一樣 好心讀多啲書啦
要扮嘢都睇多d robotics papers先啦
睇條支那人既YouTube片就扮專家
成浸支那味出晒黎

BTW 你條窮撚有冇錢買部Tesla Model 3嚟玩吓
架車既wiper落雨嗰陣識得自動郁未?
得啦 因人廢言
你香港人最高級
事實你就係唔熟機械人
扮咩大袋 香港創科老鼠屎咪係你呢啲
本來DJI係香港公司黎 多謝你呢種人啦
慢慢駁啦
Stanford份paper前幾個月先出
事實係人地兩個PhD生用30000美金砌出嚟嘅機械人比Tesla舊垃圾做得多大把野
股票市場唔係咁運作
堆大既半導體基本上升跌都係一齊 冇咩分別

炒上炒落個班乜鬼分析師 大戶
你估會識tech咩

Tesla 跌就係價值回歸 市場認nvda係ai一哥既結果
Tesla要升返上去就係要搶到ai一哥既位先得

Amd nvda對大戶黎講根本一樣 依隻炒完㸉得濟咪炒另一隻
量產商用到先算啦
波士頓動力十年前做左 下話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞