【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (34) ZEPP TOUR開催中| 初の単独ドーム公演決定

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
輸左啦屌
連登仔全部都係跟風仔

利申︰20年8月入坑
有冇人聽開YOASOBI ?
https://lih.kg/2050849

第一個post
得幾個人回

到而家日日都有post (大部分都膠post
有d 咁既白卡粉
都算係爆紅既必然結果之一

唔知有冇睇過
【YOASOBI中字】幾田りら17 歲参加歌唱節目被淘汰 ひまわりの約束/秦基博

淘汰後感想︰

呢個時候既幾田
點會想像到兩年後上紅白?
https://realsound.jp/2024/01/post-1551091.html
YOASOBI、なぜ「あぁ」が頻出? “らしさ”を作り出すikuraの歌の凄さ――全曲聴き比べてみた

犀利
有一篇評論全篇講 ikura ah
希望更多人意識到呢個真係國寶級聲音
至於贏左幾田既琴音
後來都成為左一位歌手
前兩年唱過 Night Doctor 日劇主題曲︰
https://www.youtube.com/watch?v=ZDCAWpG785o

不過目前成就仍遠遠不及幾田
所謂時也命也
2020年3月之前先得夜驅同あの夢兩首
嗰個時候只會覺得係好聽嘅歌
但好少會話係因為YOASOBI呢個組合
而誕生出呢啲優秀嘅作品
更何況嗰時係揾都揾唔到咩info
談何入坑

除非你係ayase嘅萬年老粉
online store 出貨
但咪話
我 8 月入坑果陣
真係搵返晒 ayase d 歌去聽
last resort、幽靈東京呢d 真心好野黎
番號

一次過有兩首歌
好開心
感激
感激
今次zepp有得heart beat又命描真係睇得好爽
琴日去完zepptour睇企位比前面條非日本本地嘅女搞到成肚火 睇live睇到眼冤
係撚咁影相都算 因為yoasobi嘅live比影相而且明白專程去日本睇show會想影多幾張留念
但係好地地去睇live人地唱緊歌係自拍做乜鳩?!
自拍都算 影完重要係到慢慢揀相 心諗jm9?
其實到底知唔知呢場tour其實係一場live house tour嚟 企位其實上面表演緊嘅人係會望得好清楚 再者有冇諗過自己嘅行為其實係好影響前後左右睇緊嘅人?
見到佢隔離啲大叔係咁避佢都鄧啲大叔覺得慘

屌你老味好心咁撚鍾意影相留念打卡威威唔該留撚返係自己地區搞嘅live先影啦
如果有ching識呢條女唔該可唔可以麻煩提提佢 plz
啲行為真係有點兒失禮 一睇就知唔係本地人

去到日本睇就好心可以學下人地睇live嘅文化
尊重下尊重下演出者同附近嘅人
睇live尤其是係live house係用嚟享受音樂同感受個氣氛
而唔係用嚟留念放上威威就算
你當面屌柒佢丫嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞