[拉花發佈會] F1 2023 季前討論區

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
臨尾香
今日衰過好幾次
已經有預感佢再過個陣會衰
點知真係衰
4捨5入30歲
carloss 好似仲未同垃利續約?
見到啲台灣人鄧叻又續垃利慘 但掉返轉諗對佢嚟講垃利已經係最佳選擇
似等去Audi啦
audi 唔係想縮咩
網傳未傾掂數
辛斯要2年
拉利俾1年
Lando續約都合理嘅,今季後半都見架車快咗, 望下年可以衝下多啲上podium。同埋如果真係想爭P1, wdc,可能只係得RB或Benz可揀。但benz都無位, 去RB做no2倒不如留返係麥記仲好啦。可能真係要等max唔玩F1又或者大改例之後車隊重新再洗牌先有機爭下…
去邊隊都唔會有契仔地位
宜家係老麥未撚贏過車
但已經袋緊啲冠軍級車手既人工水平
留名PS3 比佢更早開齋
想睇2024年會唔會有車手席位大洗牌
Alpine四分五裂 想睇牙氣季中嬲住出走
走出嚟邊個要
我會努力架啦
返細牛5.0
今年好多車手完約,音樂椅有排轉

同埋季中走左去同擴工無分別,最多養生車
都肯定唔只係年數問題啦,上年年中開始佢啲動靜都擺明想做絕對嘅一號車手,拉利去到盡都只會去到平起平坐,甚至拉利真係要揀,揀親生仔叻定定佢?當然都真係好視乎Audi嗰邊係咪真係仲會搞先,Audi繼續大搞嘅佢應該會去做開荒牛兼絕對一號車手
carloss再跳草裙舞垃利分分鐘同威記買斷秦仔
有時都唔知佢黑仔定點, 因為表現上佢都叫比PS3好. 不過PS3至少都有一次sprint第一. 不過上年max都長期霸住個P1, 拎P2都已經唔錯.....
同埋我成日都覺得車隊來來去去得10隊, 如果車手係有心去爭冠軍, 其實來來去去o個2-3隊...想走其實都無咩位啦. 除非純粹有個位"養生"咁就大把選擇.
佢應該真係有後路先敢ask for more
買塞賣波個haas 位未
去Haas 托柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞