[拉花發佈會] F1 2023 季前討論區

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
liberty media
講完
Martin Brundle REACTS to Andretti's rejected bid
https://youtu.be/h9UMtjOjkEs?feature=shared
仲有廁板,呢壇野佢都成日出嚟彈鐘
因為當年F1 嘅market value 連而家嘅1%都無
屌佢踢走Haas咪有位囉
其實呢壇嘢係照理係咪Haas威記同沙巴嘈得最勁
haas一定最勁

一嚟冇得話自己係唯一「美國」隊伍

二嚟WCC P11好似冇錢分
四慢終於恨到揸紅牛
VACARB01
F1好肉酸
以為自己好巴閉咁
最緊要係F1呢幾年吸咗咁多casual fans,邊會咁多人識你Andretti乜水,根本就唔會影響到宜家個fan base,嚟緊美國站都一樣會照賺到發發,根本就唔會有人會因為你搞鳩Andrett而杯鳩你,咁FOM更加唔會覺得需要你呢隊去擴展你個所謂美國市場。
Haas賣盤俾佢算啦個owner都無心燒錢落去玩
誰輕輕叫喚我
分餅仔問題 多隻香爐多隻鬼 依家個10隊點會肯

本身$100 10隊分就每隊$10 變左11隊就每隊得$9.1

Andretti要prove到佢入黎可以擴闊到餅仔$10
咪就係呢樣,FOM覺得自己已經夠開拓美國市場,根本唔駛你老所謂美國老牌賽車家族幫手。上年拉斯維加斯如果由頭爛到尾嘅話都仲可能有1%機會嘅,好死唔死正賽又搞得返掂,咁連呢1%機會都冇。宜家已經講緊開到第四個美國站,淨靠DTS都已經吸夠新客,我駛撚再搵你Andretti呃美國賽車fans咩。
我覺得係FOM聽到Andretti 開始研發就即刻閂門
Haas 呢隊野賣盤比andretti 算啦
都無心玩
買起haas都唔難啦 Gene Haas都係見錢開眼 做乜都得 不過佢肯定托撚到on9
要希望Guenther Steiner走咗後隊嘢連喺DTS 做小丑嘅價值都冇先,即係最起碼要等下年DTS。Gene Haas宜家唔會咁易放手係因為再閪都好,都仲有DTS呢個streaming 廣告板喺度。所以我好腦洞大開咁諗,其實2028年未必100%只係想耍走Andretti,而係Liberty Media 想睇下嚟緊Haas仲有冇能力做DTS收視保證。如果Haas連惟一對F1嘅貢獻都冇嘅,到時咪一腳踢走你,或者加多隊逼到你連獎金都分唔到而自己走人。
當年肯俾F1搞第一場夜賽已經賺到傻
出面傳緊㺂蛇過垃利?
你要唔要再賭乾冰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞