[拉花發佈會] F1 2023 季前討論區

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
F1 都試過幾次
肯定有

互x左幾多次
其實上季法拉利架車點解咁唔掂
照計有條duct可以估計到幾多空氣送晒入車尾
其實垃利自從22年季中被ban flexible floor
就已經廢咗武功
即係個設計係base on flexible floor
冇咗架車點改善都提升唔到幾多
自己廠=/=真係自己搞
講緊廠隊engine啫係全部都係就晒自己廠嘅design先
就好似RB係2019年後咪係honda廠隊咁
我覺得可以再上啲,大概去到有爭分冠能力但未夠力鬥世冠,畢竟新infra新recruitment唔係講笑,尤其rob marshall都算叫做大粒嘢
會 in the mix ,有啲場次會偷到雞咁

即係自己要 101% 力 , red bull 出97% 咁上下既分野

但 F1 有時真係今年唔知下年事
https://www.instagram.com/reel/C2mv7h8tyRl/

今年6月26號唔好錯過歐國盃荷蘭對奧地利
如果唔夠喉嘅話同一個週末仲有F1奧地利站
la la la lalalalala lalala lala la la

la la la la lalala

Stop that count
唔係Daytona24係Daytona23:58
2023 F1片尾曲

Don’t give me hope
RB 學埋佢日日想當年
叫返沙巴算數
應該純粹係回顧完09年果季
預備回顧下一年10年
唔好再想當年好嗎
快啲返AM頂走兒子啦
車手們親自解釋簡單(好似係)技術用語
https://youtu.be/C88zVofdfLs?feature=shared
呢條認真做鳩事既片幾正

反而L 佬新果條片唔太得,有幾次出現口誤既情況,去到尾講飛機同F1 既aerodynamics 又太過皮毛同臆測
又嚟

新界鄉議局約見財政司司長等官員,就下月發表的財政預算案提交28項建議。主席劉業強在會後表示,樓市應全面撤辣,以恢復房地產市場的正常運作,避免對經濟復蘇的進展造成阻礙。

另外,他又建議撤銷股票交易印花稅,減低股票交易成本,提高市場流動性及吸引國內外投資者。他認為財赤嚴重,股市樓市仍疲弱的情況下,不應再「派錢」,亦不適宜開徵新稅項。劉業強建議香港需推動盛事經濟,可申辦世界一級方程式賽車大獎賽,預期可以為香港帶來巨大經濟效益,包括吸引大量國內外旅客來港觀賽,帶動消費,提升香港的全球知名度。
係元朗跑?
邊有地方整circuit
Street Race都難啦 定係想將F1當FE咁搞
最後玩到一鑊泡
算吧啦
FE都可以投訴 更何況F1 連WRX都可以斬賽道 你就知香港搞賽車運動真係得啖笑
古洞啦,鄉議局特約:由治及興北部都會區格蘭披治大獎賽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞