以後搭車女仔比咸濕佬望住係咪只能啞忍

234 回覆
28 Like 1625 Dislike
柒咗就縮埋算啦

仲要衝出嚟兜

望女仔預左畀人望既部份有咩問題?
唔想畀人望嗰啲部位就唔該你收好佢
講到咁複雜做咩
總之唔係望私人部位(胸口、陰部)
唔係特登高炒低炒,企高踎低去裝你
你理得人望你定唔望你?

唔舒服唔中意同人企埋同一個空間就自己走開
你有穿衣自由,人地對眼都有望嘢自由
你夠料就直接報警charge佢遊蕩同公眾地方行為不檢
唔好講埋啲似是而非,又添加自己啲想像力講到人地望兩眼就好似姦咗你咁

正如king cross單嘢
人地喺公眾地方有拍攝自由,小粉紅唔想入鏡就企埋一邊
唔好喺度作法律屈鳩人
日本搭鐵路比人叫痴漢的話99%入罪
同咸濕無關

純粹覺得你樣衰
想望真啲睇吓點解可以有人咁樣衰
你唔望人 點知人望你

你望人 人地都可以告你
唔想比人望咪行開囉
佢跟蹤你咪報警
姐係好似你係行人路度行緊,有人推住架鐵車迎面過黎, 可能睇你唔到, 可能d貨太重轉唔到灣, 可能真係特登想撞鳩你, 但係無論邊個case, 你仲企係原地等人撞落黎仲話我冇錯點解要避開佢, 咁你就係on9啦
你真痴定假痴啊,拎普通人同猥瑣佬類比?
𥄫有咩問題 咩都冇做就以眼神入罪呀
美極肥婆係一個例子姐
我夠可以話俾普通女人望都不安
可能係話你地女仔 本身都係父權思想 覺得男人望你就係𥄫你
有名氣嘅人會比人𥄫仲影相添 呢啲就話人食得咸魚抵得渴
冇犯罪嘅話你理得人
你係要拗男人侵略性昅人同女人一樣就隨便你,
事實連登男人永遠只有投訴被男人昅,唔見有投訴被女昅,
你好彩嘅只係男人Gay數目少,較少機會受到侵略男昅人猥瑣鐵拳
好似啲中東國家咁包撚到實一實淨係露對閪眼出嚟咪得
陳冠希望算唔算咸濕佬,有人望你都算有生存價值
如果人地戴咗黑超

你點知人地有冇望你個閪或波?
我同意啊
有次俾個幾靚仔既鬼佬望,望到我好唔自然好唔舒服
濕撚哂扯左
死八公有咩好望啊
男人又要比變態咸濕基佬望住又要比班女人視姦仲慘啦
你有幾可見過男人上網出po?
縮返入去個閪到啦
男人大方 無女人咁計較姐
如果你話女人望男人就得
男人望女人就唔得

那就好的男女平等 說好的男女平權
講到尾 你咪又係性別歧視 性別定型
點女權=男女平權法?
禁講真男比女望又真係唔怕😂
唔係大方
男昅男,男人會發哂癲
跟法例就係如果任何性別望撚實任何性別就可以計性騷擾 如果你有證據
就算我得閒好咸濕咁望兩眼應該係唔計
啫係就係你不爽可以屌佢但報警一定唔會入到佢
所以法例係冇包大家不爽咁多野
未見過男發顛
女既就見唔少

第二part 選擇性睇唔到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞