香港飲食業cut cost cut到連壽喜燒都要食乾炒

329 回覆
2709 Like 28 Dislike
上次晚市 7點半去食,上網睇話食2個鍾,
點知原來佢地9點已經要關鋪,8點半已經開始催,勁唔好意思

不過真係好食,D牛牛好高汁

一開始勁好服務有D唔慣佢整完一轉比你跟住就自由時間,
想問下CHING你果間係咪都係咁運作?

同埋佢個飯兜入面目測有4-5碗飯既份量,食剩勁多
你意思係涮涮鍋?
正宗食法係2款都食哂
一開始首先乾煎d肉,可以就咁食左先
食到咁上下就將d燒到就熟既肉加埋菜然後倒湯
咁就一次過食哂2種風味
西日本(連九州)基本上都係呢種食法為主
好撚濃味
我唔肯定上次係香港食咩style
條友幫我整埋
佢係牛脂起鑊再煎 最後加少少壽喜燒汁煎多兩野就搞掂
當住你面食埋你淨低既小籠包!?
有冇get 錯,咁撚7 寸?
醫生講左冇得醫
其實咁撚平又可以要求咩肉
但煮法唔啱就實比人笑同屌
如果個汁係濃縮無溝水既
成壺當打邊爐落應該真係咸到仆街

但煎既話落溝左水既又唔夠味
弱智先打依啲工
唔好見怪
我見有啲偏向煎 有啲多水啲似打邊爐
佳寶1磅,28蚊邊得
佢嗰度幾塊都得既
佢仲要笑笑口話個小籠包留比我食既

我個下真係笑左,唔係貪你個兩粒小籠包,你下面d 人送錯小食又上錯4粒比我,講到好似係我問題咁,仲要見我食左都要收返,小氣到

呢間真係永不再去。
連個侍應仔都撚鳩你呢啲賤人
留港消費丫嗱 賤種值得擁有
住yoho要預食壽喜燒冇汁
問題係佢唔係第一次去食

如果一間餐廳出品咁inconsistent

執柒咗佢啦
呢間真係唔洗再去,佢之後再送餐上黎,我突登串9佢,呢碟係咪我架?廢事我食左你又屈我食左人地個碟

成間店都99下,上餐送錯,然後另一個過黎質疑我,個經理先最串,我食緊其他野個陣佢真係走過黎拎走條野同食撚左佢
唔好話食啦,收返都on9啦,
點知你係咪將嗰兩粒再轉俾其他人。
唔通枱面有樽鹽
你又倒撚晒落去咩
水原閪殼#18271 住將軍澳
原來係精神病人
唔怪得之無啦啦喺網上咬人
首先當然係呢排反送中d野搞到唔知點收
雖然唔係成日去發夢又唔係前線
但自己生活既地方唔知似咩樣都係覺得好難受好窒息

然後月中家母因為病入左醫院, 雖然出左院但身體無以前咁好
屋企人包括我日頭要返工 (阿爸好細個唔喺度)
無人睇佢, 所以就建議佢返大陸養病
因為大陸多親人可以睇住佢

今朝大陸親戚打嚟話阿媽又入左醫院
人係清醒暫時無大礙
但我都好擔心, 我親戚話佢擔心我喺香港無人睇住
下晝叫我打俾佢

然後月中我又確診有中度抑鬱加焦慮
本來好左些少
但而家幾個浪打埋嚟真係唔知點頂
我同阿媽關係一向差, 但佢而家病都係關心我, 感覺好難受
我其實返到公司都無心機做野, 但返屋企對住四面牆仲辛苦
同朋友講, 又怕而家打搞朋友

可唔可以撐下我
用紅色粗體大字同紅色粗體大字唔撚識分?
省略句唔撚識?
平時你見到新聞譁眾取寵,正常人會話「篇新聞寫得好誇張」,你係咪問佢「篇新聞識寫字」?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞