(Oscars 2024) 第96屆奧斯卡頒獎典禮提名名單直播討論區

120 回覆
8 Like 1 Dislike
雖然覺得Leo做得好,但佢個角色都冇乜爭獎味
今日睇完American Fiction,以debut film黎講,可以寫到一個咁扎實既劇本同唔會以一個說教既方式,去表達當代有色人種stereotype同identity問題,幾欣賞
Reddit嘈緊點解maggot Robbie 同Greta gerwing 無nomination
點差
Netflix 見到有
Ryan gosling都出埋聲
點解唔早啲上
我都想而家睇
Chillian 終於有Oscar 提名
位就得5個, 講完邊個無提名, 又唔講應該取代邊個
呢條友好父權 女人都可以自己為自己發聲 唔洗啲男人自把自為代出頭
兩樣嘢無衝突
兩性平等一樣要靠men holding other men accountable
雖然多數陪跑
但見到佢有提名真係
佢哋覺得margot同greta應該要入圍最佳女主同best director?
bradley cooper又呃多個提名
影像垃圾
對手太強 有乜好嘈
Moore演得太輕鬆自然 依家啲人會覺得Marriage Story Laura Dern嗰種用力先叫好戲
睇完入圍名單 啲人點解會覺得margot robbie爭得過
日本真心勁
今年男配係Robert Downey Jr.啦
總算圓咗31年前《卓別靈傳》同埋15年前《雷霆喪星》入圍但冇得獎嘅夢
唔好睇少de niro不過當年佢tropical thunder 做黑鬼真係好正
當年靠Iron Man鹹魚翻生
之後接Tropic Thunder當做暑期工
點知呢份「暑期工」成就咗佢第二次入圍奧斯卡
希望佢今次圓夢
無計,當年對手得一個,就係小丑
死後得獎
今年奧斯卡影后Jodie Foster闊別多年後重返奧斯卡舞台
不過已經係女配
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞