1人N件Amazon 抵買之選 (63)

900 回覆
7 Like 10 Dislike
自爆
英馬我多數都直運
如果件野貴又唔重
好多時個退稅都cover 到運費
其實你介唔介意講你買咩?
謝謝你
但我買件野 無得直接寄去香港...
我件野其實唔係好貴 又唔係好重...
.....今朝英馬寄翻電郵黎話 叫我唔好再開其他帳號
話就算我落乜order 都會被取消,帳號都會自動被封
比英馬封左..
買咩
review哩啲嘢緊係交俾chatgpt
有電池既電腦零件 (淘寶無得買)
而家我黎個情況可以點搞?
用另一部電腦 reg 英馬帳號?
當我真係reg到新acc
咁用唔到bns 可以用邊間?
安全又穩陣? 貴小小運費都可以接受
不如先搵左邊間可以寄電池再算
用BNS 個啲因住book 埋你 a/c

淨鋰電池應該無邊間速遞會同你做,
因為係國際航空條例, 唔俾寄倉 / 上貨機

如果電池容量唔大, hand-carry 或者都仲有機會
結論, 應該都係 cancel 單
話就算我落乜order 都會被取消,帳號都會自動被封

BTW, 未見過CS 會講到咁白
原 po 應該已經被 blacklist
睇到呢個post話日馬轉咗做京東
想問有冇得轉自取
唔係唔俾上貨機, 而係就算貨運, 要睇你係咩電池咩類型咩包裝類型等
有相應要求, 例如test report等, 甚至有部份要當危險品寄

純貨運都隨時煩到嘔, 仲未計個成本,
集運代購個一件半件唔會同你處理, 或者根本無呢個能力咪直頭唔接
佢既意思係
之前話我之前開個帳號 比佢地封左
所以黎個新帳號 同 之前個帳號有關 都會封埋
叫我以後唔洗開新帳號
開左 都會自動比佢地刪...

請問 我用新電腦 開新帳號
得唔得?
IP 呢? 信用咭呢?

未知你個件實際係乜
若果遲啲咁好彩俾你件貨上到機,
但黎到香港又清唔到關,
或者撞正受管制物資, 俾工貿處約談就真係盞攪
打得入去ChatGPT都打完個Review啦
介唔介意 post 條 link 出黎係咩電腦野
唔係咁方便放條link出黎
你當類似 類似迷你keyboard既野 有內置電池
雖然淘寶有類似產品 (但功能完全不一樣)

有無咩方法先可以買到?
唔用bns既話, 有邊間可以擇
謝謝你
搵你住英國既朋友幫你收貨再轉寄去 BNS
最尾果句串撚到
係咪段野出現左好耐

一定有好多撚屌投訴
priority都中ecms
用左咁耐都係第一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞