1人N件Amazon 抵買之選 (63)

875 回覆
7 Like 10 Dislike
唔得
想問日本Amazon買野(本身可以直送HK) 有冇辦法指明直接送去鋪頭攞貨(+)? 我屋企個地址比較難搵,以前成日送貨搵錯地方/搵唔到然後自己走左,更唔好講我屋企唔係成日有人
(+) 據講日本Amazon用Premium Delivery會交比DHL送? 咁我可唔可以指明送去DHL鋪頭或者7-11/智能櫃等等架?

留名
寄公司
成幾舊水運費
到時再contact courier 自取/改收件
上星期直送用JD
DHL最多會送兩次
或者改夜晚派都得

ECMS用pickupp有時會WhatsApp問你喺唔喺度, 不過多數都係放門口就走
依家ECMS好少用pickupp啦,多數都係京東,轉左京東送左幾次都唔打電話直接送
最好笑係京東求Q 期會派個單號俾你, 懶有通知咁send 個sms話邊個會派件, 仲有埋條link
但其實個number 根本就錯ge
差d 仲以為係騙案

pickupp係以job計, 京東基本上好似sf 個d 咁, 大量咁做, 佢緊係費事打俾你通知
上次我係中通送上門
DHL 可以改7-11度拎
但係唔肯定Premium 係咪一定係dhl送
Royale好似冇做7-11,所以未必再改到
寄去bns,再去倉/順豐站自取
因為pickupp香港收左皮,去左台灣搵水魚
唔講真係唔發現佢加入既簡介會都無埋.
有得直送免稅又點會走去寄bns
咁唯有amazon jp add delivery instructions 叫佢扔係門口
大家有冇喺Amazon買過hardshell jacket/ down jacket?
Premium 100% DHL
Econ有時好彩唔大件都有低機率會中DHL
佢用其他唔係兩日到唔係派送時段任揀叫佢回水都仲得
我上次揀Priority佢分開送
一次JD
另外一次先係 DHL

Crucial P3 4TB
新手想問下
amazon jp找數直接比港幣定係比yen抵d?
Always JPY
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞