[NSWER] NMIXX討論區(14) DASH大發! 出道兩週年快樂 侖娥海嫄生日粗卡!

1001 回覆
12 Like 6 Dislike
瘋了
美女支持美女
想睇佢哋攬
lily
話說 琴晚比我夢到最可怕的KPOP夢,比我夢到NMIXX❤️‍🔥 被解散!!係出道2年就解散!!

係夢入面,我同好幾個朋友join咗NMIXX❤️‍🔥 Following Tour = 一有時間就可以去睇任何NMIXX❤️‍🔥表演 + 入後台。
有資格 Join 的 NSWERs 唔係好多,大約50人。

夢入面的我因為很忙,所以唔會睇每次表演 title 同 內容,只會直接Join。

夢中出現的那一次,當我同fds一齊入場睇演唱會時,我家人突然有事要我緊急幫佢地。就算我入咗場,我都只能先行離開2小時再回去。我覺得反正下次再Join睇演唱會就得。

當我把家人的事忙完後,我立即返回會場,送別NMIXX❤️‍🔥成員上車去機場。

但當我到達時,成員們正在上車中,而我發現啲人係到大叫嚎哭哭泣。

我當時完全唔知咩事,我望到Lily❤️‍🔥喊緊。特別係Sullyoon最記得,因為佢係最近我個邊上車,佢喊住咁同我地揮手告別,講再見。

但因我唔清楚咩事,係送完佢地去機場後,我跟班fans NSWERs 大隊去到一間大型卡拉ok到把酒狂歡,見佢地瘋狂哭訴。

後來當大部分人已經瞓低咗時候,只有我 + 我一個friend + 一個識咗好耐的NSWER 仲係清醒。

我個時就問我個Friend,究竟發生咩事個個都喊曬口。個Fd 望咗我一眼,欲言又止咁,‘’唉‘’ 咗聲繼續飲。

我見佢唔講就走去問識咗好耐的個NMIXX❤️‍🔥 NSWER 咩事,然後佢話咗個真相比我知。

原來岩岩個場係NMIXX❤️‍🔥解散前的最後道別演唱會。(係夢入面個心立即好似比人打咁一拳咁,好痛)

佢話因為近年Kpop 市場唔好,JYP決定止蝕解散NMIXX❤️‍🔥,再重組新一隊女團。

我立即焦慮咁問個位NSWER:開玩笑姐吓話?

一問完,佢遞過嚟一隻道別album。我呆撚咗,因為係隻album上面有成員們親手寫的道別詞。

姐係話,每個Join 咗 NMIXX❤️‍🔥 Following Tour 會員(大約50人)都能夠睇到最後一次演唱會(但除咗我,屌佢老味)。

因為我要幫家人忙,所以連最後一次道別機會都冇咗,連隻album都攞唔到,道別詞更加冇(我屌佢老味)。

當我意識到最重要的機會都失去時,更大力的一拳打落我心到(心臟大力跳動),當刻我立即驚嚇到醒撚咗。

記得岩岩醒時,我仲諗吓岩岩個係真實 定 夢黎,可能定平行時空。
好在我定一定神發現原來夢黎,就瞓返。

有emotion 的夢係記得最清楚,所以大家先睇到依到。

真係發夢夢到
冇吹水

NMIXX❤️‍🔥愛我
我愛❤️‍🔥NMIXX

Lily病病地所以見佢呢排無咩笑容
成日開咪唔識對嘴
你個名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞