有冇人戴緊蔡司鏡片眼鏡?

260 回覆
45 Like 22 Dislike
係可以平但唔會係3位數
多餘既擔心
你香港配完咪又係大陸造
香港無廠做眼鏡
用緊蔡司smartlife pro加photofusion x變色鏡片
有濾藍光
防藍係反射藍 過黃
影落去會藍色係因為反射出黎
過唔到鏡片
有Nikon 全視線同依視路鑽晶防藍光, Nikon 有少少黃但依視路個副就無黃
其實用耐咗係咪會變黃,我依家副用pentex鏡明明初初返覺得無乜色但用咗一兩年近排拍落啲白紙度覺得都幾黃

連個sales都唔知

同佢講完之後佢自己研究下

後來向我道歉

不過都太遲

整體好嘢嚟 豐儉由人 股票都賺錢
Tokai is the best
真係好清,好通透
好sharp,但唔會攰
我配緊6折

你鏡框budget幾多?
我配果間主打貴框
戴緊
你唔講都唔係好覺
邊間玻璃廠好
街walk in 都7折喇 香港你預7折

識人再熟可能仲平啲既

Carousel 就見 餐牌 5折

再平啲你上大陸喇 3折

有時我見有啲brand 上英網買框平 順便配埋鏡

1.74 clear view with blue guard 折埋 =香港餐牌價 3折以下

鏡片係特定反光下睇到防偽logo
另外個包裝package有晒code
可以上得番蔡司個網check到鏡片既資料
仲有蔡司個網睇到間舖係咪有官方授權

咁以上呢d你都話大陸一樣造到假連蔡司官網都可以話假,咁我就真係無野講

另外你朋友個問題係應該去左d本身無信譽又無規模既舖頭配先出事
你果副幾多度?

蔡司同東海 點睇
我用緊clearview唔係好覺同上一代蔡司好大分別,同埋clearview防藍光一樣黃黃地,但唔係好誇張
$37XX 係咪雙非球面?

大陸配過 佢係用番公價打番3折咁上下比你
鏡片係有哂防偽標籤 仲會比番鏡片果個qr code 去官網核實 基本上都好難造假 佢地話而家香港啲眼鏡舖叫大陸啲舖頭唔好賣咁平 香港啲店搵唔到食 香港買果啲未又係返大陸工場整 香港買真係交智商稅 唯一係驗眼要搵間好啲既唔好鳩驗
驗眼周配鏡片係兩回事wor
正常都係香港驗好眼 有戴開既度數
先上大陸配鏡片啦
你度數資料一樣 配塊鏡香港同大陸同一個brand 造出嚟根本冇分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞