有冇人戴緊蔡司鏡片眼鏡?

260 回覆
45 Like 22 Dislike
puyi

冇記錯本身smartlife pro都有少少防藍光效能
禁深圳有冇Clear view配?
前日珠海配1.6 clearview 鉑金膜+變色 要等7日先攞得
珠海有冇名?
喺北山大院裏面 應該得一間 唔難搵
之前去理大驗眼,好似話我對眼調節唔夠好之類嘅嘢,之後介紹我用一隻XX式蔡司鏡片,做超薄+藍光要三千幾,但我唔記得隻鏡片係叫咩名
蔡司邊款抗污好
想問巴打係哥到配埋框定自己拎框去配?
想問下巴打覺得間鋪點?驗眼校鏡O唔OK?
搭單問hoya sensity 2 藍色邊度最平
上個月喺韓國配Clearview SFV + 防藍光,大概HKD2000
想問下香港d鏡片係唔係都係大陸廠做?定係外國進口?
我屋企人佢話不如平平地上深圳配眼鏡算
有個舊rayban框想配zeiss clearview+全視線試下
之前去過理大驗眼, 有晒度數
諗住試下寄過框比淘寶搞
唔知依到有無巴絲試過呢
無人答
用緊smartlife pro
但其實唔知乜野黎
d sales 話咩塊鏡片內置AI 會唔同情況變度數同變形就瞳孔,我覺得係9up 完全違反物理
變形金剛咩屌
補充,係zeiss 隻smart life pro
clearview 仲高階過smartlife? 我理解clearview 係zeiss 最平果隻無乜特別ga ja wo
睇你驗眼用邊部機、用咩框、個框有無一齊scan
如果無嘅話clearview一定好過smartlife
smartlife用clearview 俾到嘅野唔同clearview係清𥇦同銳利
smartlife係舒適

clearview個Freeform design 都話無乜特別
你戴過未?
我啲fd以為副眼鏡無鏡片
因為好撚通透
可以喺香港度身訂造,德國製
咁正?如果我想配clearview,仲有冇再細分咩類型?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞