[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (138)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
有外國YouTuber 預測亞洲盃港隊可以出線
https://youtu.be/e2--vToU7Og?si=gHDjvEyXZNyT95po
樂觀蛇
覺爺又維穩
究竟安達臣做咗啲咩令到世侄同Gerbig都進步咗咁多
醒起佢其實去傑之前係有中超/甲offer
踢得差係比啲老野屌架啦
每個地方球員都有人質疑 自己bounce back咪得
間中都有睇吓挪威波直播
特林素 白蘭恩 洛辛堡 莫迪 華拉倫加
聯賽水平唔錯 應該會高過蘇超
各隊實力亦都較為接近
唔會好似蘇超得格流些路迪超哂班咁款
不過果度凍天雪地 未計實力 香港球員純粹去生活都應該幾難適應
蘇超又睇 挪超又睇
你YLB?
佢德國種會唔會好啲?
亞洲波有13哥
歐洲波有樂觀蛇
陳7又華派?有無例子
多謝支持大J
得佢自己先知 有啲人0度都著短袖 有人19度都要長袖
蘇超近排好少睇了
太撚劣 悶到喊
淨係得果兩隊叫有可觀性 睇得多已經唔想再留意
其他乜尻利雲斯頓 鄧地 聖美倫 香港仔 都係高Q大棍之流學人做波就好似你睇港會係港超學人玩tikitaka咁款
首都果兩隊hib同心s叫算接近格流些路迪多啲啲 其實都係得啖笑
出到歐洲賽完全無競爭力
垃立唔係咁睇
港足保皇黨
個鬼佬真係有病
香港輸哂包尾得失球負少過5球已經收貨仲講出線
他自小便是港足梯隊常客,但真正獲大港腳徵召,又是另一回事。2018年,是茹子成為全職球員的第一年,他踢了半場菁英盃就獲時任港足主教練加利韋特補選入隊,友賽印尼及泰國。

「那晚突然加入了群組,我還以為是詐騙的,但看到頭像是港隊(徽章),覺得可能是青年軍吧,打了招呼又無人理,之後收到通告說要(與大港腳)練波,立即『騰晒雞』。」他憶述時仍「驚魂未定」。

「感覺似去大球會試腳,當時的隊友對我而言都是球星,未試過跟他們一起練波。夜晚睡不着,是怕練習,而不是比賽,因為知道比賽根本不關我事。練習我都不敢出聲,只在一邊執波;練傳中排隊排到我又會縮後,怕傳錯波影響到他們訓練。」

在港超東方對飛馬的一場賽事中,茹子楠踢得不好,半場已被換出,更不禁流淚,他記得陳肇麒在半場說:「妖,呢條友都有港隊。」 茹子楠那刻才明白,一切不是理所當然。魚子記住了這個被嘲諷的教訓,成為了他進步的動力:「我宜家都會多謝佢(陳肇麒),因為佢呢一句,我會好想入港隊。」

篇野根本唔係茹子屌陳7 old seafood
佢當年都質疑自己 踢左半場精液杯就入港隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞