【非支那】【I/A】洛伊的移動要塞 Fortress Saga (5) - 無人開post我代開

643 回覆
3 Like 0 Dislike
Lm
Ruin係邊隻?
我都係差唔多陣不過係用杰爾羅斯代替ruin
企係前面不死6秒比後面打傷害咁樣推圖
Thanks
我試下先
無得抽果隻男精靈
其實我都無用佢⋯⋯
終於過左40-20.... 唔知拖左幾耐 用左個新組合就過到
咩組合
我卡係33-20boss
唔夠傷一下秒
最多打到50%
而家用緊mael val ungula violet 同埋 道士
竟然唔洗不死坦
而家打後d兩個撈亂
岩岩用完,好似真係唔錯
我而家卡44-20
得接近60% dam😂
想問下洛伊專武可以點拎

新手玩左3-4日,想請教下應該升/出 邊幾隻角色?
卡緊7-20 過唔到
Update 嘅tier list, 有講哂不同用途既強度
Wave 推圖,Boss,arena(PvP),farm
同6種要用匙或地圖嘅副本

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fmaBpSa0YKfnJM4VyG8xjB7CIwHCIHnvNOKN8TrpNqU/htmlview
首先所有角色,買到就買,升到就升
跟住係設施到合專武同飾品,盡量升到+2,能力一係加攻,一係加技能,一係爆擊
角色潛在能力全部技能提升
基本隻隻兩星同有裝就可以諗砌隊

推圖我基本上係 瓦倫丁+安古拉+馬埃爾+紫羅蘭+杰爾羅斯
打boss就紫羅蘭轉老鼠,杰爾羅斯轉吉童

瓦倫丁同安古拉係萬金油,隊隊都用到佢,可以升左先,同比最靚既符文佢
其他將就下
總之有資源唔好慳,早一秒用資源,你早一秒高攻啲,早一秒過關,過到關就會送番更多資源比你
石都唔洗慳,有得抽就抽,有得買就買,用到就用
石係用黎抽普通角色池?
老鼠係紫色角個隻?
另外其實綠色角吉童有咩用?我見好多教學話見到就買

係咪所有角色包括綠同藍角,有得升階就升?
老鼠係,紫色果隻,叫索巴,passive係全隊+150%攻

吉童係主動技加攻,全隊都塞爆技能效果增加就會倍加好多攻
打boss勁好用
Pick up啦,通常新英都勁
一係抽到500抽保底為止,一係唔抽
有7萬石就去造型商店買左個skin先,一世岩用
跟住keep住抽英務求將自己啲英升到兩星入隊
其他英升到lv 就升,英雄持有效果係全game岩用
而家個隻pick up係咪冇用
唔多見人用,留石好過
綠藍紫英雄初期真係會用先升啦

留番啲紅色水晶升大炮/貓技工100lv
咁樣賺黃色星麈會快啲

黃色星麈用嚟開星座,星座可以幫英雄加攻,尤其係最後一級突擊英雄+$5000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞