yoasobi紅白原來唔肯擺完整版上youtube 難怪JPOP比KPOP屌打啦

205 回覆
967 Like 28 Dislike

我都覺得on9,都已經播完,之後比人重溫多d收視都唔比人
我想用Spotify聽Thee Michelle Gun Elephant都冇
等100年後冇版權就可以 好似米老鼠咁
日本仔將啲精力用晒嚟捉版權
又唔比人upload上網
自己又收收埋埋
yoasobi 同le sserafim 都愛
班藝人參加你個節目
係唔包擺上網
要擺上網唔該比錢啦
日本仔比韓國佬全方位屌打都係抵撚死嘅
mv仲要用陳年罐頭片
早幾年仲係叫緊PV
10幾年前睇到Perfume d 音樂節目已經覺得好誇
心諗點解唔擺上YouTube
原來係日本自己on9
都唔知呢啲鎖國文化有咩好處
死唔肯輸出
JPOP唔係冇好嘢 但係有好嘢都唔識得點樣推廣

相反KPOP就好積極咁搞營銷
lm
就算有片都會禁外國ip
佢哋d黑技術真係好精彩

可惜d日本仔真係死古不化想傳教都唔得

啱啱perfume 同三浦大知個表演玩即時息影技術好睇到

但係YouTube 封哂
Fanza
紅白唔放上網就講到 JPOP 唔識宣傳
YOASOBI 自己放幾多Live 上去, 連香港果個都有又唔見你講
而家啲JPOP 好多都有放MV上去, 放埋4k 既都唔少
JPOP 無KPOP咁hit 係KPOP 既聽眾需要真係聽歌
但kpop既聽眾都係只需要睇人造人同跳舞音樂, 最啱弱智聽, 咁地球人弱智都比正常人多, 咪hit 過JPOP
即係而家抖陰都多弱智玩一樣
尷尬yoasobi就係靠tiktok紅

夜に駆ける
日本tiktok爆紅>上the first take>上紅白

群青
tiktok熱門meme
Yoasobi 本身就多個平台發展而唔係單單抖陰 爆紅
同埋佢地未上First Take 已經好紅

我針對既係樓主屌話JPOP唔開放網上播放所以比KPOP過頭
但事實係JPOP 好多歌手已經唔似十幾廿年前網絡興起時仲未放PV / Live 上YT 做宣傳
好多都有做到,但點解無KPOP 咁hit就係啲歌對唔啱聽眾channel

即係韓國c9 劇點解會hit過日劇, 因為本身c9 就佔觀眾大部份, 你比套歌聲魅影啲c9 睇, 應該中部份都唔會追

點解手機app, 無故事果啲咁多人玩
因為啲人只係要求打發時間

KPOP 點解受歡迎, 唔係啲歌手唱得好同歌詞好
而係啲人只係追男團女團、跳舞音樂
對啱大部份聽眾channel
依家日本一街都係用apple機
我老婆Minji
真係好on9
雖然都明以前j-pop mv係要買碟先有得睇
但就算真fans宜家都唔慌會攞番隻碟出嚟播啦
即係韓國c9 劇點解會hit過日劇, 因為本身c9 就佔觀眾大部份, 你比套歌聲魅影啲c9 睇, 應該中部份都唔會追

其實係因為日劇太鳩,仲無聊過韓劇
套套都BBQ大結局,講道理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞