yoasobi紅白原來唔肯擺完整版上youtube 難怪JPOP比KPOP屌打啦

205 回覆
967 Like 28 Dislike
JPOP真係爛泥扶唔上壁
咩年代仲玩呢套
日本真係好撚old school
多謝NHK依D垃圾台
本身D收費員已經臭名遠播啦
日本毒瘤
會唔會係版權問題
Ado果首都有完整版
其實人就冇
都冇必要啦
而家都唔識yoasobi嘅人唔會因為呢個節目先忽然有興趣
仲要聽完整版
新牛同le sserafim勁多海外粉喎
有完整版?
韓國音樂節目表演今朝播完下晝已經十幾條youtube片任睇
日本節目全部收收埋埋驚死免費俾人睇會蝕到破產咁
早幾年有啲mv得半首人哋睇
唔止YOASOBI,咁撚多年紅白都唔攪Youtube直播
靠youtube 賣廣告咪賺最多,中間zip多幾十個廣告咪得
笑撚左日本仔都係唔夠韓仔玩架啦
真 成集8k 5.1放出黎咪幾好
影片嗰啲固然

連相都好撚少 講緊日本偶像自己經營嘅IG
放幅高清少少嘅相上嚟好似會蝕本
人哋韓國嗰啲又多相又清
冇B站account

開戶又要人upload証件
有半段你睇咪進步左
10年前直頭無
真係自己拎黎

所以YOASOBI可以係亞洲紅到咁真係好難得
呢個咪就係新牛同le seemrfjsbgfim 成功過傻b嘅原因
連啲傻b粉都覺得鎖國政策孤芳自賞冇問題
真係傻b嚟
一句講晒靠動畫carry
但係真唔唔好再搵傻b唱主題曲
好撚悶
日本藝能界知名度輸比韓國就係比呢啲老屎忽文化害死
人地成個國家想推廣自己文化,盡量分享越多越好
日本成日覺得好野留比自己
唔止音樂
動畫電影 美國佬HOLLYWOOD 勁多CLIPS放上網比人睇博取知名度,日本啲戲同動畫都好少放上YOUTUBE
以前唔好話歌, MV都係得1/3 首..
仲有NHK都仲有半首至一首..
朝日個D節目..如MUSIC STATION 都無放上YOUTUBE,
連D 人UPLOAD上YOUTUBE都即刻被下架..

不過講真近5年日本已經變左..
知道時代唔同..
同埋多新人用YOUTUBE平台宣傳作品..
最多人識咪ADO...USSEEWA 都係網上爆紅跟住紅到今日
但電視台仲係食古不化..難怪D新晉歌都唔希旱上紅白, MS 呢D節目..
今時今日網絡發達, 駛靠佢?

但可惜日本仔鍾意用TIKTOK
當初安室奈美惠於2003年因紋身事件俾NHK電台高層封殺,後尾安室在2005-2007憑住自身實力同歌曲高質量成功翻紅,贏得全日本掌聲,發現到原來唔需要靠呢d大型電視台宣傳都可以繼續紅,2010年尾安室更宣佈唔會再出現日本任何電視台亮相&宣傳,往後改以Youtube作為宣傳平台,結果越黎越紅

傳聞2008年NHK高層有派人搵過安室為2003年事件道歉,但安室唔接受
仲要4K

日本:剪1分鐘 1080p
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞