【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (33) Asia Tour | ZEPP TOUR

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
係日本可以安穩生活
但要進步就會好慢
覺得自己都29歲要做啲改變去進步

大約係咁 N4日文嘅聽力
日本人好似都有一種
去過美國浸過鹹水就會勁d 既共識
唔轉吓環境又話寫嚟寫去同一樣嘢
有字幕用咗google translate
話係日本只要努力都作到好歌
但進步好慢
香港個啲都好努力
香港松岡好努力食肥自己
佢係得個身型似松岡
邊個松岡?

禎丞?
如果tracing that dream最尾個段chorus可以用真音上埋個幾粒G音就好
佢識咁諗其實好好
講真日本音樂市場係好大 但係個大環境根本就食古不化

2023年想用正當途徑睇個紅白 要連日本vpn開account先睇到
請到咁大嘅cast可以YouTube一條片都唔比有
根本弱鳩智 成個第三世界咁完全同時代脫節

我諗佢係美國見到咁多KPOP廣告應該都好大感觸
根本成個日本都係食古不化 ....smart phone 一大波miss 晒, 而家連EV 都追唔到...
NHK+仲要720p咁
EV 車就一半一半,佢地山多又成日地震,Hybrid 車係比較適合
係,而且佢完全無語言問題
係日本黎講 佢已經算走得好前
演唱會俾影相、靠SNS啲二創傳播首歌
每首歌都出英文版
將啲cover 跳舞片加埋入自己channel playlist
一次過up 一百條片上youtube

佢咁自由奔放 我都覺得移民/旅居係好事
赤西仁都係 仲要去LA都大把job
買得起間豪宅
唔洗比廢老歧視啲紋身
見到佢18祭要包到上下巴就知上官台有幾多嘢限制佢啦
支持佢去LA, 但佢一搬過去就應該少好多團隊活動.
團隊活動飛番去冇咩難度
主要係你想打國際市場
了解外國文化同埋學英文真係好緊要
睇下Blackpink就知 Jisoo唔識英文出國真係好蝕底

更加唔好講係當地先容易connect美國嘅artists
睇下taka就算比人算笑one ok pop
但係人地可以埋Ed Sheeran堆 個眼界完全唔同曬
留係日本就要刷班老屎忽鞋 好多野又諸多掣肘
出去闖絕對係好事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞