相比00後 90後啲女真係好撚on9

295 回覆
1200 Like 1275 Dislike
我的野蠻女友 = 真性情
90後女性既興趣真係偏向老一輩啲
有無免費雞

00後日日魔芋爽
90後仲食緊日本零食
得罪講句00後即係支那種
西半山22歲青年墮樓 現場不治
https://lih.kg/3591421

00後咁優秀 就唔好咁睇唔開走去跳樓!
GEM咪90後囉
俾班垃圾70 80後鬧走左
係,好撚大鑊搞唔撚掂
有得屌你唔屌?
gem上海新移民黎,學上面講gem係支那種黎

始終香港純血馬騮種先係最優秀
90後先多 PTGF

00後鬼有PTGF

仲話90後性保守 00後性開放
無論靚唔靚女都一邊幻想將來男朋友要有錢靚仔
然後自己就打份濕鳩垃圾工
自己條仔去養佢
分分鐘屋企又係窮嘅

呢個真 ,仲要唔肯認自己貪慕虛榮
其實唔止90後, 80後嗰啲都係咁
不論自己搵唔搵到錢
不論自己個樣係咩條件
都會要求男朋友要養得起自己
車出車入請飲請食請旅行呢啲全部覺得係基本
識得一個畢業10年都係做啲牙醫診所仔前台,人工幾多前途幾好大家心中有數,但係就成日嫌棄身邊啲追求者窮,搵唔到錢,唔上進
仲有另一個自己搵50,000 ,覺得兩公婆加埋要搵150,000先夠喺香港「生存」,所以要求搵男朋友一定要搵到100,000,兼請飲請食請旅行,有車之餘要買多部車俾佢先得,然後佢而家搵八萬蚊左右嘅男朋友就成日俾佢話冇出息唔想做

身邊太撚多呢啲黐撚線例子不能盡錄
全智賢
,其實佢地個腦諗緊咩,明明自己都係普通女仔一個,但就要個男朋友係人中龍
講得好
社運英雄全部都係90後
佢哋代人 打晒飛機以為自己好撚威
90後最叻「想」拉上面落嚟
「想」咋喎,全部政治上腦又唔係做到
孽念深
但呢個世界上永遠有父母遲生,用緊上一代既舊觀念

例如我
我反而覺得基層00後會更加絕望
個差距會同班中產越黎越大
窮嘅00後重慘,身邊人都相對家境好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞