瘋狂慶祝好老闆黃傑龍狂加老友洪為民4%人工仲送「樂在人生」假期!!!!!!!!!!!

288 回覆
95 Like 37 Dislike

2023年快將踏入尾聲,不少打工仔都對「加人工」翹首以盼。在本港經營日式飲食品牌「牛角」、「牛涮鍋」、「溫野菜」的叙福樓(01978)主席及行政總裁黃傑龍在社交平台表示,旗下員工的薪酬普遍大約有4%增幅,謂「咁嘅市道之下算係咁啦,希望同事繼續努力,禮貌優質服務令客人開心。 所謂糧草先行,食飽先禮貌運動也。」
同時,黃傑龍表示,員工在福利方面亦有所增加,明年一月起將增加「樂在人生」假期。他解釋「樂在人生」假期是「基本上係子女不論幼稚園小學中學大學畢業、子女結婚同埋添孫呢種開心嘅日子都有特別假期」。
另外,每位全職員工除了擁有自己的員工優惠卡,還可以獲得兩張附屬優惠卡,全線55間店舖都可享有七五折,優惠高於金會員。
#FortuneInsight #FI #叙福樓 #黃傑龍 #加人工 #樂在人生

牙傑對牙民咁好,我地一齊去食爆牙傑旗下舖頭幫牙民出多d boun屎好吾好牙?
《開新篇:香港的改革與開放》新書發布會暨“對初創企業及初創投資者的啟示”圓桌論壇在港舉行

日期: 2022-12-14

作者洪為民介紹《開新篇:香港的改革與開放》共為五個部分,包括香港如何新篇、香港還缺什麼、內地與香港未來的合作、如何緊握粵港澳大灣區機遇、前海攻略。洪為民感謝馬時亨、梁君彥主席、陳家強、黃傑龍、譚惠珠、譚耀宗的賜序及香港城市大學出版社、以及好友梁海明的協助,令此書得以順利面世。
日本漢堡扒界天花板「挽肉と米」將進駐香港! 牛角老闆黃傑龍:今日同我哋簽咗合約

留意日本美食的朋友都會聽過「挽肉と米」,被喻為漢堡扒界天花板,主打炭火現烤厚漢堡扒的「挽肉と米」排隊人龍非常誇張,無論是本店還是分店都從早上7點就開始。不過大家以後不用到日本都可以一嚐滋味,因為牛角老闆黃傑龍就在社交平台宣布已與「挽肉と米」簽約,不久的將來就會將人氣漢堡扒帶到香港!
https://food.ulifestyle.com.hk/restaurant/news/detail/20018687?utm_source=website&utm_medium=copied_text

差d漏左間
中環出更:洪為民黃傑龍激讚寧夏紅酒
歐洲嘅葡萄酒歷史源遠流長,深受名人追捧,但近年中國葡萄酒靜靜起革命,好似寧夏紅酒已經好成熟,近年更走出世界,喺國際知名葡萄酒大賽中獲殊榮。酒香飄千里,寧夏商務廳廳長馬夫早前訪港,令菁英會候任主席洪為民(Witman)同叙福樓集團執董黃傑龍(Simon)有機會品嘗多款寧夏紅酒,感受非一般寧夏氣息。

洪為民(左)帶埋李浩森(右)嚟牛角幫襯,黃傑龍親自招呼。

Simon係敍福樓創辦人黃耀鏗嘅兒子,曾任路政署發言人,四年前進軍餐飲業之後,短時間就打響御苑皇宴嘅名號,成績唔錯。後來佢夥拍香港和民嘅創辦人廖傑民成立「株式會社」,旗下食肆品牌愈開愈多。夏麵館、鰲、牛涮鍋、正村壽司等都喺佢麾下。

搞食肆多瓣數
牛角係日本最大嘅燒肉連鎖店,喺日本有近七百間分店,Simon取得港澳代理權後,喺九龍灣同埋尖沙咀已經開咗兩間分店,訂位情況爆到七彩,午市同晚市訂位要排到四、五個月後,認真誇張。

黃傑龍落新店巡視業務。 (余素月攝)

Witman係Simon相識十五年嘅老友,兩人結緣於交通安全隊,現時Witman係香港交通安全隊副總監,Simon係東九龍總區指揮官。至於啱啱讀完書返港嘅「扒王仔」Alex,依家負責市場推廣,遲啲打算去北京研習國情。

當日Simon推介好多美食招呼兄弟,包括鹽醬牛舌、上級牛肋肉等,肉質鮮美,仲有日本超人氣嘅辣油豆腐。Simon示範燒肉嘅秘訣,要一次過燒至七成熟至反面,唔好成日反轉塊肉,咁就可以鎖住肉汁。Witman同Alex翹埋雙手歎老細親自炮製嘅靚烤肉,食得不知幾開心。

一個月兩萬蚊人工
4%即係狂加800蚊,不得了
食老麥終於有錢加大
呢個市道仲肯加
唔係炒人算係咁啦
INED當員工
連登仔係咁上下
即係原來冇人工加嗎
董屎又有糧出原來吾系員工牙? 真系長知色鳥
黐能綫洪為民大哥為香港犧牲甘多,點可以得8嚿甘少一於推到黃傑龍回應加渠幾多人工為止
你食多幾次牛角交智商稅囉
我就返深圳食
吾你老母
典解要甘
黃傑龍系好老闆值得禾地G持
牛角吾岩食咪食挽肉と米咯
樓主係弱智 請見諒
冼吾冼貢嬲豬玩埋人生攻擊
禾刀腳得八嚿水對洪為民大哥嚟講實再加得太少
所以咪爭娶緊黃傑龍老闆交待會加多幾多人工畀渠咯
禾巧失望呀,難道甘好既老闆連登冇人識欣賞
敘福本身係咪都係話真係冇黃店先幫襯?
仲要non- executive
你咁fact check法, 叫樓主點算
2024 年仲蔣政見 我就純粹嚟為洪為民大哥爭取加薪同為黃傑龍好老闆正名嘅
你是咪想表達自己吾識字
上面招股書一早講左洪為民大哥係獨立非執董
呢樣野洗撚佢fat cheque?

而且都唔知你真白卡定輕度
NE唔NE,同佢是咪算員工有關係既咪?
我上面問一個有受薪既董事是咪吾算員工條友都唔敢答
你衝出嚟柒菇碌提NE jomud9?

我依家都在線等緊好老闆黃傑龍答究竟洪為民大哥是咪矛人工加
畢竟我洪大哥為香港犧牲大多,人工一定要加,仲吾可以加八嚿甘少
難嘟全香港得返禾一個會為洪為民大哥的委屈感到憤慨嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞