踢爆日本樓陷阱

72 回覆
26 Like 0 Dislike
Vic兄做咩回帶

因為估計仲有下一個雞棚,喚起記憶,騙徒手法層出不窮
14年嗰時手頭有80萬唔買香港樓走去買日本樓賺租金回報,呢啲咪有見地囉

真係好on9

李生又贏,而家過左三年,賺埋賺埋李生可能已經fat fat了
唔知喺香港買左幾多塊階磚呢?
火燎森由出道到依家都冇停止過係靠呃人食飯, 難為今日仲有人信佢

連bitcoin都撈埋

我諗緊下一次開邊瓣,越南樓?南非鑽石礦?

打開方向日報,大把廣告,
有越南 泰國 緬甸 馬來西亞

馬拉樓由我哋師父做 最少可以參加馬拉第二家園計劃,泰國樓50歲唔移民都可以簽退休簽證,一年一簽,自己用到
死嘈爛嘈支那人炒貴香港D樓, 自己就走去炒貴人地果D
香港人係咪低賤到咁

其實兩班人黎,咁難明咩

我唔覺係兩班人囉,
成堆中產層樓跌少少鬼殺咁嘈
屋買返黎就係消耗品, 用舊左價值就應該跌架啦
點解一定要升值?
14年嗰時手頭有80萬唔買香港樓走去買日本樓賺租金回報,呢啲咪有見地囉

收兩年租先賺得十萬八萬 仲要未必有人會租

人地用Google Map睇過樓同附近環境,識計實際回報率,仲諗埋有咩事就賣晒兩幢樓走,我地真係識條春咩

佢條女真係有慧眼
條仔係潛力股

佢地兩個好有夫妻相
火燎森由出道到依家都冇停止過係靠呃人食飯, 難為今日仲有人信佢

連bitcoin都撈埋

馬拉樓由我哋師父做 最少可以參加馬拉第二家園計劃,泰國樓50歲唔移民都可以簽退休簽證,一年一簽,自己用到

我有個退休同事買左
外地人好似在日本連銀行戶口都開唔到...不理你有無當地物業也一樣開不到

連bitcoin都撈埋

我有個退休同事買左

好的..不過人老左租好過買....泰國租樓平宜的
外地人好似在日本連銀行戶口都開唔到...不理你有無當地物業也一樣開不到

投資做生意好似得,用公司名義開,買樓唔得

連bitcoin都撈埋

真退休離開香港既話,馬泰都唔錯,最少生活費平,KL 市中心買 apartment 都係兩球港紙

連bitcoin都撈埋

真退休離開香港既話,馬泰都唔錯,最少生活費平,KL 市中心買 apartment 都係兩球港紙

當地華橋都話一出左KL就好危險加上自己去過KL感受過馬仔既態度就知排華實扑硬街,退休打死都唔去馬拉

泰國暫時未聽過有排華最多政變好小搞到小市民,退休可以考慮

唔怕悶可以去阿勞阿圖 or 斐濟 or 馬爾代夫,地理位置比較安全,買個小島自給自足
買日本樓得一個原因,就係永住權

買樓就有永住權?好似冇咁簡單喎

你買得多咪有囉,日本政府不知幾想外國人買樓,帶動經濟,橫掂永住權都唔值錢。

連bitcoin都撈埋

當地華橋都話一出左KL就好危險加上自己去過KL感受過馬仔既態度就知排華實扑硬街,退休打死都唔去馬拉

泰國暫時未聽過有排華最多政變好小搞到小市民,退休可以考慮

唔怕悶可以去阿勞阿圖 or 斐濟 or 馬爾代夫,地理位置比較安全,買個小島自給自足

除左阿奴阿圖,其他兩個好似等海平面上升就收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞