[棒球撚]日本職棒討論(28) A.R.E GOES ON

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
https://x.com/hayategroup/status/1747145628722033135?s=46&t=vA_PCh0UjnCuaOiLqEfeDQ

二軍 ハヤテ223新隊名 Kufu Hayate Ventures Shizuoka
獨立聯盟?
今年NPB嘅二軍(Eastern League同Western League)會各有一隊加入,ハヤテ223係其中一隊

新加入嘅兩隊只會喺二軍比賽
跟住過多兩年一軍就會有多2隊

咁啲球員喺邊度嚟?
唔想去社會人球隊既
被戰力外既
原本會去獨立聯盟既外援
一軍?唔會呀因為呢兩隊只係參加NPB嘅二軍比賽,並不會列入NPB 12球團體系入面(即係除咗二軍比賽之外,其他一切跟返獨立聯盟處理)
應該唔少人會想join
因為直接同二軍打俾NPB睇辦
中日fc開始落賭注啦,睇吓係最後無事定係出年3月再見
https://x.com/gnomotoke/status/1747386632599466230?s=46&t=2DH_RE1UmCDkQS0EdjSNng
花生仍然大量供應
今鋪西武就係要玩嘢
等你同個未夠期FA嘅球員眉來眼去
(詳情問番當年爆響口既球員

佢拎FA補償最多最熟玩法
田中媽已經有辦你睇...揹住個炸彈...仲後生做tj好過啦
重光昭夫/辛東斌居然肯洗錢?
竟然係泡狗
佢而家俾人炎上緊
依2單新聞加埋, 有啲百感交集

咁樣炎上, 傳炸彈俾其他日本隊又唔係話on9 option
但係星星依家又好需要先發, 依啲炎上又唔會炎足一季
季尾落B class嗰時實後悔點解無簽佢
最終結論都係如果軟銀唔係on9在先, 西武唔會搵到位入
跟足規矩要名單外嘅人有咩問題
題外話
BLUEJAYS哩隊波好搞笑
係咁同人爭FA
但係對自己看板球星就搞到要資薪仲裁
隊隊都放飛自我
我等緊企鵝
鬥擺爛
拍烏蠅拍小強...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞