[棒球撚]日本職棒討論(28) A.R.E GOES ON

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
https://www.nikkansports.com/baseball/news/202401110001244.html
日刊sport出嚟兜
如果跟佢講, 即係無protect到甲斐野?
應該係和田叔同甲斐野2個都冇protect 到

屌啊咁究竟protect咗邊個
https://news.yahoo.co.jp/articles/1156f555e52b244eabafa56faaa42caea7953c84

日本ハムからポスティングシステムを利用して米大リーグ移籍を目指した上沢直之投手が交渉期限を迎えた米国東部時間11日午後5時(日本時間12日午前7時)現在、メジャー各球団からの合意発表はなかった。

結果去旅行
柒到
要俾轉隊費開價太低火腿都會reject
等海外FA 先囉
光芒同金雀有傾到

相信係出小聯盟約,火腿唔高興
新庄講過只係MINOR LEAGUE約就唔建議去
佢自己落過MINOR LEAGUE 知道有幾地獄
根本西武就係揸住和田個「人的補償」權去TRADE甲斐野
入唔到25 MAN ROSTER
之後有得上日本D YOUTUBE CHANNEL講MINOR LEAGUE 坐十幾個鐘巴士去作客同餐餐食漢堡包
有夢就很好了
有得咁講數咩?
咁嗰28人list重有咩意思?
軟銀唔想放人就一早protect 佢
和田唔想俾人揀就唔該引退

我就唔信甲斐野會冇入到28人
而家開始亂咁爆 吹到連三森同柳町都唔係28人內

究竟點先砌到一個冇晒呢4個人嘅28人List

Source: https://news.yahoo.co.jp/articles/14b82a1b074b46fb3225ab656368a1db573026c0
我買有王會長親自落場教既RICHARD 一定有保
可能根本從來只係兩隊自己COMM掂個補償就算數
所以隨時有數講
三木谷條屌撚究竟落左咩order,連台灣既啦啦隊本業都搞亂埋
哩樣諗起火腿幾個紅既都走晒
不過又搵番最紅嗰個滝谷美夢番去俾個掛名既位佢
咁樣算唔算黑暗兵法
唔知NPB會唔會查

如果甲斐野/三森/柳町本身係list入面
軟銀為咗保list外嘅和田, 俾西武揀list入面依3位
規則上應該都無問題, 因為係軟銀主動提出嚟

不過如果依4位都係list外, 但係原來揀唔到和田
即係原來28+1人list嚟, 咁NPB有理由出手?
咁腿又唔係台灣咁當啦啦隊係本業
Btw, 腿搵返滝谷做F Village大使真係雙贏
如果西武睇穿咗軟銀其實想留和田
揀和田講數換甲斐野返嚟嘅話
同埋甲斐野仲有機會本身喺保護list入面
係黑暗兵法
如果甲裴野係保留名單內
即係變相拎住和田個人的補償權去TRADE甲裴野

不過只要其他10隊唔出聲NPB唔會理架啦
哩次先放風
你冇表示就扑鎚
你驚死咩就剩番哩半日即刻拎件好野俾我同我換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞