大幅度縮皮!2024年恆生MMpower新條款已經出左!

855 回覆
25 Like 463 Dislike
咁出年上半起條款仲係無寫唔包交租,只係加左唔包買保險
遲早都喵Ban呢D app

用得呢D app既客個個精打細算,根本無肉食
我會用mmpower 繳付其他信用卡,多數過$5000

不過唔知嗰$5000 算唔算數?
繳費唔計
海外碌卡
假設電匯係5.5
碌卡連手續費大概幾多 會唔會去到6算
海外碌卡匯率係跟 visa/master. 公道既
海外簽帳, visa/master 香港銀行一般會收1.95%
銀聯就0%手續費 (HSBC, HSB 信用卡除外)
仲有一個鐘倒數,收皮卡
MMPOWER 注意事項,交租/外幣務必留意

今年上半年6%外幣 / 5%網購都要登記先有,同上年唔同
條款話明唔可以交保險,亦唔包支微
仲有唔好手快快 delete 手機支付,要等派左彩先可以 delete
留返2025年睇吓有啲咩優惠
係2024年下半年,呢期條款只係去到六月
大家一齊唔用佢下次應該會多番優惠
已經手快快DEL左
交租食到邊樣?
我就係嗰個月夠限額300先去日本 之後日本一蚊都會冇回贈過
不合資格條款條款多左保險,寫法同舊年一樣
所以按往績推論,「可能」計網購
我個回贈extend 到2月尾
咩玩法
10月後開卡新客的補償特選
有無人知MM
自選簽賬類別1% +FUN Dollars,每月合共享高達$500 +FUN Dollars!
自選簽賬類別(3選2):
•餐飲(所有食府堂食及外賣簽賬;不包括快餐店)
•電子產品
•娛樂 (影視及音樂串流平台、全港戲院、本地主題公園、Cityline購票通平台之簽賬等)

如果online 好似Cityline 或者panda on top 1%定點?
online得5%,唔會 top up
所以自選係得個揀字,唔會用佢
to be updated

#2 集中討論卡種(飛行里數)

- BEA

World Mastercard:本地食肆及指定零售簽賬 $5/里、海外 $4/里、其他簽賬、AAVS、PayMe $8/里
門檻:年薪 $120K
弱點:CBF/DCC 1% 手續費+無分;海外都係得 $5/里[/red]

- Citibank

Rewards:流動支付本地 $3/里 ($1簽賬=5分)
門檻:年薪 $120K/學生
弱點:所有其他簽賬$1簽賬=1分;兌換里數每 75,000 分 $50 手續費[/red]

----------------

#3 集中討論卡種(現金回贈)

- Citibank

Rewards:流動支付本地 1.85% ($1簽賬=5分)

門檻:年薪 $120K/學生
弱點:所有其他簽賬$1簽賬=1分[/red]
sorry錯post
竟然有人會對1 %回贈有興趣?

嘖嘖!
Citi卡就算把啦

本身都唔上唔落無需要用呢間野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞