黃CF俾人抽到乾塘啦

324 回覆
150 Like 14 Dislike
車都係一個engine 加幾個seat 同wheel

但點解有d 車好7,有d 車好型

不如你又show 下你間屋有幾特別幾靚
你講得啱呀,
自己生活習慣親身感受下最實際,
睇片有啲用晒廣角鏡, 影到間屋好大, 地方好實用,
去到現場睇可能鏡頭以外嘅地方就窄到hihi,
又或者覺得好實用,
但上到去試用時根本唔啱自己,
反正叫 AA 又唔駛錢嘅,
裝修又幾十萬整錯左好難返轉頭,
有現場睇點解唔去現場
地盤佬/婆 裝修佬/婆 無個好人
個環境令到人腐化
好人係生存唔到
做client好人就比下家恰
做contractor好人就比上家恰

拍拖結婚真係唔好簡

維修佬唔昆鳩你就假既
吊櫃/到頂櫃/C字櫃 擺係啲大單位到就當點綴
擺係細單位到 就唔知點解變到劏房咁款
但偏偏細單位最需要呢啲櫃
其實有好多時d野無得揀,香港屋細,生活又緊迫,自己行簡約路線另一半都未必得。

另,如果係黃cf手筆,左邊既牆都會係到頂櫃
窮人,空間細,雜物多,又唔清理垃圾,所以咪周圍櫃囉

蝗屍虎+公屋戶 = 出品自然差

差唔係話佢達唔到要求,差係d 設計d 色同壓逼感,不過都係個句,戶主覺得實用就得
我自己覺得一間屋幾細都好
為左收納連張4人檯都擺唔到出嚟開檯同做下瑜珈既位都無既話真係搞唔掂
蝗師博造到成屋都係櫃其實真係好壓抑
單邊都還好既
仲有窮人多數低知識,對生活既管理比較弱,買野做野都無咩計劃。

我老母做得出唔度size就買個櫃返屋企
所以我就話要睇自己生活習慣。

我唔做瑜珈,個廳大對我黎講無意思。反而我好鐘意睇書,無咩其他雜物,所以成面牆做晒書櫃,同有書枱。

未裝修時俾外母屌到我仆街,話我得書枱,唔俾張梳妝枱佢個女我屌,我男人老狗1條友住,間屋有梳妝枱佢就驚喇
施永青都講,方丈都幾難拆得掂
開頭唔識嘢睇姓黃個呀伯以為佢講下經驗
點知佢成撚日喺度扮晒權威但其實又整得核突 係好撚核突 已經住公屋仲要係一式一樣嘅櫃 完全冇任何美感
呢啲所謂設計好似由住公屋變到劏房咁
係d客要求咋喎,細細間界3間房痴撚線
做多櫃係治標唔治本
個用家係習慣儲野,乜都唔捨得掉
裝修完整幾多櫃都一樣好快塞滿,一樣變垃圾屋
裝修完冇耐又打回原型
冇提升過生活質素
四四正正 骨骨子子
用咸水草咪慳返唔使鑽窿裝水喉碼囉
個色調望落幾舒服
錯只要肯承擔就得,佢屌其他師傅都係因為佢地錯又唔肯認,逼客硬食。
鑽兩個窿兩個喉碼值幾多錢?
打電話直接問下黃師父
睇左幾間黃師傳作品
啲櫃同床全白色
比多少少心機好唔好
唔識裝修真係好易比佢fake
做多左功課先知好伏
Ikea 廚櫃係獨立部門
D料完全唔同仲有專人改位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞