覺唔覺Beauty blogger 個Jade Lam同汪呀姐都幾似樣

319 回覆
604 Like 73 Dislike

Omakase 都係飯 照食實冇問題
但比得起錢既 唔識正確點食係浪費左啲靚食材
當然一定有人話人地比得起錢 拎去掉都得

第二句黎架喎小姐
已經唔係講佢地 咪話比得起錢既人 唔識正確點食(食啲咩都好)都係浪費左
都唔知有咩好quote 自己睇唔明就捉住黎講
做咩? 紅字好威?

原來已經唔係講緊佢地 咁唔知仲有咩人好講呢
"人地比得起錢個人地"又唔係話緊佢地 fine 兜到佛誕

"唔識正確點食"唔係講omakase啲壽司食法 咁你又想表達啲咩呀大佬?所以我先貼張圖話你聽人地識正確食法咋嘛

又係你自己上面話咩正唔正確 我先quote返比你睇驚你睇唔到重點咋 你知你成日忽略我啲重點 加鹽加醋又曲解架啦

我無話過自己好威 你又想加條咩罪名比我?

你個啲唔叫例子下話 叫挑剔就差唔多
美妝唔關我事係真呀 我意思係佢無強調自己係食家就唔好用foodie個標準黎衡量佢啲片
高質個啲我都會睇 lifestyleasia hktatlerdining呀個d大把好野 佢地呢啲無聊睇下咪當識多間餐廳囉 佢地講個啲又唔係差 有啲仲幾好食

我講壽司比你jer足咁耐
我冇話佢介紹既一定差
佢地多錢多時間周圍玩周圍食
係貴野而好食既都正常吖
當然係岩 有人食過先係會減低中伏機會

我一直既意思都係可以睇高質啲
因為一開始佢地拍美妝 屌佢多植入
你話睇飲食旅行 美妝唔關你事
但事實係佢地有sponsor去韓國咩婚紗之旅 咩香港旅行
係唔係真係一句唔關你事呢
我明宜家新興new rich係咁賺錢
但如果比人賺 你都比返啲質素吖
Jade lam中學讀新法
果時得16歲就做果啲o靚模工作飲酒去蒲咁,向外報稱自己19歲
屋企有錢,娘家住某新界區既豪宅
之前啲男朋友都會去佢屋企到過夜
可能ig碌低啲都有brandy去佢到訓既相

jade讀德望囉

佢真係去過新法讀wo
同埋佢唔係中一至中六都係德望
佢同brandy一齊之前條仔叫kevin就係係新法識

係咪想笑死人
佢中一就係德望讀

識Kevin 已前喺exit做sales嘅 本身都有錢 住大埔寶馬山 仆街Jade嫌人地冇出色飛鳩人 依家Kevin應該係接手左自己屋企d家族生意長留大陸搵人仔

第二句黎架喎小姐
已經唔係講佢地 咪話比得起錢既人 唔識正確點食(食啲咩都好)都係浪費左
做咩? 紅字好威?

"唔識正確點食"唔係講omakase啲壽司食法 咁你又想表達啲咩呀大佬?所以我先貼張圖話你聽人地識正確食法咋嘛

又係你自己上面話咩正唔正確 我先quote返比你睇驚你睇唔到重點咋 你知你成日忽略我啲重點 加鹽加醋又曲解架啦

我指係一定有人會話 人地比得起錢你理得人啫
係咪食唔起酸呀
所以我先話就算人地(所謂有錢人)買黎掉都得
之後果句就係咁呢啲係人質素既問題
啫係係咪有錢就可以咁呢?

而點解會講浪費呢 我係講佢好似塞平價壽司入口咁
之後補充返未吞晒就塞第二舊
咁食浪費左
都唔關用唔用手事

美妝唔關我事係真呀 我意思係佢無強調自己係食家就唔好用foodie個標準黎衡量佢啲片
高質個啲我都會睇 lifestyleasia hktatlerdining呀個d大把好野 佢地呢啲無聊睇下咪當識多間餐廳囉 佢地講個啲又唔係差 有啲仲幾好食

我冇話佢介紹既一定差
係貴野而好食既都正常吖

咁你唔係講錯我又點會有位入呢?
大家咁平心靜氣討論其實無問題
當然香港大部分youtuber仲有好多野要改善 咁我覺得得閒睇下又無壞
一來我涉獵唔到個啲sponsor片 我真係睇得個幾條 咁我好難話其他都係關我事 二來佢啲酒店呀婚紗有無利申有sponsor先?有個啲咪得 無利申又強調私心個人推介咪屌囉
另外我覺得其實都係jade自己搞beauty個邊好似收入可觀啲 madcouple睇落真係得個2 3個贊助 可能都唔夠佢地食兩餐

第二句黎架喎小姐
做咩? 紅字好威?

係咪食唔起酸呀

咁食浪費左
都唔關用唔用手事

其實就唔會食唔起 我去過佢地食個啲先拎出黎講姐
咁佢地都算有錢人啦掛
其實平時都唔會特登去話人食野食得唔正確 不嬲個個食飯都唔同習慣 佢有佢滋味啦
所以我咪話呢樣野唔洗特別挑剔姐

有咩高見

姐係你有去佢地介紹個啲餐廳啦 真係好多on9睇佢地 賺廣告賺到fat fat

去佢地介紹個啲餐廳有咩問題 游壽司呀 岩浪天扶 鷹巢個啲 啲野好食係真
餐廳個啲一睇就知大部分係佢地自己比錢食
同埋佢地channel啲片得個100零k 賺得幾多錢 都唔夠佢地食一餐
你屌柒佢無所謂 你偏見偏撚埋去啲餐廳到

佢地賺錢唔係靠youtube d views, 係靠佢地ig嘅廣告. up一張相都多過香港打工仔嘅人工啦

跟佢地介紹餐廳只會助長呢啲begger繼續呃飲呃食姐 往往就係呢啲begger以為自己有叫座力 咪賣埋啲垃圾比你地囉 到時比人呃唔好上連登叫人幫你就得啦 唔止一兩次
講真兒家佢地有心賣廣告隱瞞 有幾難呃你呀 曾樂瞳都係私私縮縮賣廣告 南瓜唔比人踢爆抄襲都話自己原創啦 根本成班垃圾

佢地洗鬼去餐廳呃飲呃食 去到台北食都有餐廳sponsor咁撚勁?
同埋我又唔睇有關beauty啲野 關我撚事 拉到咁遠 佢鍾意賣廣告咪賣 我又無follow 都唔知點呃我
你憎呢班人無所謂 都比啲理智先 咪1999啦

你冇follow佢 又知佢去台灣啲野 食咩餐廳 sorry我憎佢地 而且一蚊都唔想比佢地賺 所以我全部唔睇
港豬真係好有理智既
如果我講得1999 你就回我唔到啦

全部唔睇但又咁清楚佢地d野既
我係入來食花生的,唔知果兩件乜水來,暗星?
果時得16歲就做果啲o靚模工作飲酒去蒲咁,向外報稱自己19歲

jade讀德望囉

佢真係去過新法讀wo

係咪想笑死人
佢中一就係德望讀

識Kevin 已前喺exit做sales嘅 本身都有錢 住大埔寶馬山 仆街Jade嫌人地冇出色飛鳩人 依家Kevin應該係接手左自己屋企d家族生意長留大陸搵人仔

依家brandy仲冇出色
靠食軟飯

個位絲打 圖我就cap埋啦 你話我聽咁食有咩問題
用手擺入口正確食法黎架喎 仲唔係雞蛋裏挑骨頭特登搵野黎話佢

佢有條係香港食
係求其影完 塞入口
用手食就一定岩? 食完一舊吞都未吞完就第二舊
真係好識食呀 好有品味呀

咁又好夾硬個反駁

第二句黎架喎小姐
做咩? 紅字好威?

係咪食唔起酸呀

咁食浪費左
都唔關用唔用手事

其實就唔會食唔起 我去過佢地食個啲先拎出黎講姐
咁佢地都算有錢人啦掛
其實平時都唔會特登去話人食野食得唔正確 不嬲個個食飯都唔同習慣 佢有佢滋味啦
所以我咪話呢樣野唔洗特別挑剔姐

你岩 佢食覺得好食冇問題
即係好似佢地買潮牌都冇問題
我本身想講就係佢地係有錢 但好冇品味
只要一關有錢人事 就一定會有人話 買唔到呀食唔起酸人
好似我有個uncle宜家算環境幾好
但網都唔識上 sms都唔識用
買部iPhone 返黎
咁人地真係有錢買部iphone返黎打出打入
但我就會覺得浪費左部iPhone

jade讀德望囉

佢真係去過新法讀wo

係咪想笑死人
佢中一就係德望讀

依家brandy仲冇出色
靠食軟飯

寶馬山都嫌棄人 佢係大劉個女定何生何千金
真係懷疑個你真搞笑係jade啲人 有事主講到係比佢A0 仲要話唔係 成個post張篇大論幫人護航 睇到唔想睇

我冇話佢介紹既一定差
係貴野而好食既都正常吖

咁你唔係講錯我又點會有位入呢?
大家咁平心靜氣討論其實無問題
當然香港大部分youtuber仲有好多野要改善 咁我覺得得閒睇下又無壞
一來我涉獵唔到個啲sponsor片 我真係睇得個幾條 咁我好難話其他都係關我事 二來佢啲酒店呀婚紗有無利申有sponsor先?有個啲咪得 無利申又強調私心個人推介咪屌囉
另外我覺得其實都係jade自己搞beauty個邊好似收入可觀啲 madcouple睇落真係得個2 3個贊助 可能都唔夠佢地食兩餐

其實我唔覺自己有講錯 因為我一直講既係亂塞
跟本啲味都未清就食 咁...都食到味既
但就係塞塞塞
咁可能我表達得唔好

但算啦唔好再因爲佢兩個嘈 好冇價值
反正我就好唔鍾意佢 做得唔好之餘唔會諗點做好啲
仲開live屌啲話佢地拍廣告啲人(呢個我冇睇 )
個格又衰
同埋啲人話佢地條條廣告我係真係睇過 係咪絕大部份係廣告
只可以話真係
某樣野講得異常詳細同教埋你show埋比你睇點用就基本上係
而最過份係佢地好多事唔會利申返
印象中有吸塵機 mabelle鏈定唔記得咩 好恩愛敷面膜
可能你冇留意嗰類野
Mad couple 唔係賺得少
你估後製嗰個做義工咩
因為之前一直係minnie打 佢拍完片就拍拍籮袖
所以點解宜家jm咁少出片
反正products照收

不過以前痴線西係高質好多
Cam過佢地未用過 就話用左一段時間 dove支洗頭水好好用

姐係你有去佢地介紹個啲餐廳啦 真係好多on9睇佢地 賺廣告賺到fat fat

去佢地介紹個啲餐廳有咩問題 游壽司呀 岩浪天扶 鷹巢個啲 啲野好食係真
餐廳個啲一睇就知大部分係佢地自己比錢食
同埋佢地channel啲片得個100零k 賺得幾多錢 都唔夠佢地食一餐
你屌柒佢無所謂 你偏見偏撚埋去啲餐廳到

佢地賺錢唔係靠youtube d views, 係靠佢地ig嘅廣告. up一張相都多過香港打工仔嘅人工啦

跟佢地介紹餐廳只會助長呢啲begger繼續呃飲呃食姐 往往就係呢啲begger以為自己有叫座力 咪賣埋啲垃圾比你地囉 到時比人呃唔好上連登叫人幫你就得啦 唔止一兩次
講真兒家佢地有心賣廣告隱瞞 有幾難呃你呀 曾樂瞳都係私私縮縮賣廣告 南瓜唔比人踢爆抄襲都話自己原創啦 根本成班垃圾

佢地洗鬼去餐廳呃飲呃食 去到台北食都有餐廳sponsor咁撚勁?
同埋我又唔睇有關beauty啲野 關我撚事 拉到咁遠 佢鍾意賣廣告咪賣 我又無follow 都唔知點呃我
你憎呢班人無所謂 都比啲理智先 咪1999啦

你冇follow佢 又知佢去台灣啲野 食咩餐廳 sorry我憎佢地 而且一蚊都唔想比佢地賺 所以我全部唔睇
港豬真係好有理智既
如果我講得1999 你就回我唔到啦

全部唔睇但又咁清楚佢地d野既
我係入來食花生的,唔知果兩件乜水來,暗星?

係呀 冇follow人 直情走去cap埋人用手食sushi
兩件有錢極品港孩
就算brandy著所有野都係潮牌
佢身型"浪"唔起,係咪都要話佢潮?

我覺得佢係一個成身名牌既肥仔
潮~潮童囉

潮~潮童囉

咪姐係同肥堡一撚樣 又唔見班連登仔話佢潮?

潮~潮童囉

咪姐係同肥堡一撚樣 又唔見班連登仔話佢潮?

唔明點解著晒潮牌就係潮?
Brandy條柒頭每一秒都想哂命自己好有錢好有taste
近排有條片係講佢地行潮特
Jade經過間銀器舖 大概話個個細個都會係度整情侶野
然後笑笑口話brandy一定有好多啦

Brandy好撚認真咁講 我細細個已經買Tiffany & Co
Jade塊尖面會以為佢好瘦 但其實係肥低無波
有塊尖臉幾好
佢同佢男友真係好煩 次次睇都見到佢地硬sell廣告 好反感
講真brandy d 潮流觸覺好過9成人啦

我認我酸 人地唔洗做 二十歲乜都試過
樓上係咪有人話brandy 整容?
其實我一直都覺得佢個鼻好奇怪。好似格硬有舊野係入面咁。
樓上係咪有人話brandy 整容?
其實我一直都覺得佢個鼻好奇怪。好似格硬有舊野係入面咁。

好似葉翠翠個鼻種feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞