Bitcoin/Crypto 集中討論區 (497) Altcoin 群魔亂舞

932 回覆
2 Like 1 Dislike

BTC張圖似會向下一大棍落,想買可以入定錢等38000買
仲升緊
你quote緊友條友係某間VC既founder
走左支莊 又換番支入黎
都未穿 爆邊一邊都有可能架喎
就咁睇個project 幾勁
想表達d 咩?
Eth 好d? eth d L2 邊條唔係VC backed?
多vc 既鏈真係小心d
咁得返btc eth
同ada 囉,但ada 又無stable coin 唔知想點
ETH? ETH L1淨係得ICO, foundation無任何VC注資
同memecoin/inscription/BRC20
d人就係炒厭VC幣先炒果D
調轉講一樣
講eth 高 gas fees 又叫人用 L2
又無視L2係VC backed
twitter你follow d有料到既人 無視底下D白痴comment都ok既
有無推介
VC入黎就係賺你錢 佢投資入SOL就會高位派貨比你
同樣原理佢地會高位派OP/ARB比你
但你買ETH 唔買L2幣咪唔受影響
同樣原理L2比較中心化 比較脆弱 比起L1個影響係細好多
其實你地日日拎firedancer打飛機
上萬TPS 咩人先run得郁佢個client
100% data centre?
*上百萬TPS
講緊full node啊
唔好拎light client黎魚目混珠
想問下注重decentralization 嘅ethereum, lido 佔左幾多% staking
short左 44700 SL
作為魚仔我又唔太介意佢拉上1000割我
我覺得係盡量揀 decentralized 既chain, eth 對比vc 為主既chain 已經叫做比較decentralized
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞