[PC]OSU 集中討論區#8 monkaS

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
唔知點解玩落同60hz冇乜分別
可能係因為開直播整lag咗部機

眼殘

Jimmy,叫左你打少d飛機架啦
決定暫時放低DT 苦練HR
6.4 95% kys

ikr 仲有 lost love [last eve] 90.01% sliderbreak x 1

hdhr

傻仔先會sb
6.4 95% kys

ikr 仲有 lost love [last eve] 90.01% sliderbreak x 1

hdhr

傻仔先會sb

yes
唔知點解玩osu會卡下卡下咁

唔知點解卡下卡下呢幾個字睇落覺得好怪
想問 玩HD 轉彎stream時隻眼應該望咩位

印象中你玩stream都勁過我架喎
我嘅望法唔會因為開咗HD而變

我專注玩嘅話 有兩種情況
多數時候 (1a)我嘅雙眼聚焦點會跟住節奏逐吓逐吓停頓響啲hit-object(不過cursor會穩速移動) 靠周邊視覺肯定之後幾個至

十幾個hit-object嘅位置 同埋估計slider速度
玩啲勁難嘅位嘅時候 如果我有意識要特別留意 就會(1b)唔等節奏 早一步望實cursor即將應該要去到嘅位置 非常清晰知道cursor要去邊度

hea玩就(2)望住所有出現咗但係未撳嘅hit-object大約中間嘅位置 靠周邊視覺aim

6.4 95% kys

hdhr

傻仔先會sb

yes

唔知點解卡下卡下呢幾個字睇落覺得好怪

卡吓卡吓 卡住卡住
teaching other to osu!
teaching other to osu!

just play more dued
MY PRO TIP :
1. AIM ERVEY NTOE AND PLAY MOARE
2.DONE
想問 玩HD 轉彎stream時隻眼應該望咩位

印象中你玩stream都勁過我架喎
我嘅望法唔會因為開咗HD而變

我專注玩嘅話 有兩種情況
多數時候 (1a)我嘅雙眼聚焦點會跟住節奏逐吓逐吓停頓響啲hit-object(不過cursor會穩速移動) 靠周邊視覺肯定之後幾個至

十幾個hit-object嘅位置 同埋估計slider速度
玩啲勁難嘅位嘅時候 如果我有意識要特別留意 就會(1b)唔等節奏 早一步望實cursor即將應該要去到嘅位置 非常清晰知道cursor要去邊度

hea玩就(2)望住所有出現咗但係未撳嘅hit-object大約中間嘅位置 靠周邊視覺aim

(1a) 姐係你隻眼係跟住cursor郁?

btw 我玩stream係一舊屎
1. AIM ERVEY NTOE AND PLAY MOARE
2.DONE

very agger
tldr of what i said
2.DONE

有d野唔係淨係PaLy MoEr 就得
2.DONE

係咁易AiM eVeRy NoTe就唔洗煩啦
2.DONE

其實唔難

yes
幣啦 我唔記得咗對眼郁同完成建構視覺資訊之間有延遲添
當1a同1b廢
總之1就係對眼嘅郁法幾乎係同cursor一樣
2就係hea住求其望
2.DONE

其實唔難

其實我都覺真係aim every note

yes
當1a同1b廢
2就係hea住求其望

幅圖仲可以參考吓嘅
2.DONE

其實唔難

stream miss1粒我就成條炒晒

yes
當1a同1b廢
2就係hea住求其望

幅圖仲可以參考吓嘅

ty
2.DONE

其實唔難

因為你冇aim every note 我感覺係要永遠嘗試拉盡個cursor
你玩咗五萬PC其實都應該有自己一套理解啦
2.DONE

其實唔難

因為你冇aim every note 我感覺係要永遠嘗試拉盡個cursor
你玩咗五萬PC其實都應該有自己一套理解啦

呢五萬PC我諗有3萬都係RETRY返黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞