屯門novoland 定天水圍yoho west

178 回覆
20 Like 13 Dislike
商場出口過條馬路行幾分鐘
最好期期都近個商場出口啦
平時都唔覺
每次講親呢啲話題
原來香港有幾多人輕度殘疾/紫外線敏感
做咩姐你
講到明商場出口行幾分鐘
唔識字定係點?

買樓之前唔識根據自己需要去做足功課?
新鴻基一早講定商場出入口開喺邊個位置
長期倚賴K車咪買啲近大門口
長期要搭巴士咪買近啲商場出口

買得大屋苑就唔同單幢樓
好多嘢自己睇定社區規劃、附近配套
做多一步啦

同埋唔好喺度捉字虱拉低討論質素啦
越嚟越少人留言 真係多得你呢啲戇鳩唔少
你同發展商話車程3分鐘到兆康
巴士循環線,雙要搭巴士先駁到嘅鐵路站優勢有咩分別

都唔知邊個捉字蚤
講配套梗係講屋苑整體架啦
唔通太古城用最遠離太古站嗰幾座嚟講
然後話太古城好撚唔方便咩
novoland 俾狗住
有大屋苑唔買 為左行少幾分鐘
大屋苑都信仰
來回曬15分鐘,有好location唔買,為左大屋苑
珀御兩邊冇樓擋,樓下幾間cafe,兩個輕鐵站
生活體驗好好多
SHK用咗20億補地價響橋頭圍起緊個天水圍Apm
同埋天水圍繼誠哥之後第二大地主就係佢
WSP WSB YOHO WEST 半個慧景軒
點冇心機法
藍地項目比政府ban咗
又係條9up田
而家咪有大量九巴出荃灣囉
你有隨意門,梗係去邊都得啦
行幾耐先離開到屋苑
仲味計行去車站開始同公屋仔一齊排隊
師兄 見你上面揸住啲point為拗而拗咁
其實咁落力踩Novo捧Yoho
不如講下背後有咩諗法
「師兄 見你上面揸住啲point為拗而拗咁
其實咁落力踩yoho 捧novo
不如講下背後有咩諗法」

幫你改啲字眼
問吓上面啲人
唔知啊 小妹以前住港島,大西北都係去過不足10次
你就9588
講嚟講去仲喺屋苑入面,
商場正門有傳送點呀?
其實有屋苑嘅天橋
又有屋苑附設商場
仲有屋苑會所入面嘅路比你穿梭東西南北
唔使行出條街嗰度穿, 已經爭好遠
喺屋苑入邊直接經商場出去, 嗰一條馬路就可以去到隔離
雖然喺屋苑入邊穿梭的而且確就要時間行
5分鐘又好, 8分鐘又好
起碼夏天有冷氣
冬天又唔使響出邊吹大風
可能你講得啱,喺市區8分鐘已經行咗一個站
不過喺市區8分鐘,條街嘅環境同埋路面情況已經有唔同
A
港島市區巴士
兩邊都係好充足
而且亦都好多唔同嘅線路

打和
B
如果要搭西鐵
一邊就係k巴/ 行路
一邊就要靠天榮輕鐵
等車時間大致相若
車程大家都係10分鐘
大家都係樓下坐駁腳

打和
C
屋苑附近商場
一邊就係自帶商場同埋一田超市 ,樓下有麥當勞,譚仔,或者行去隔離其他屋苑連鎖餐廳之類
天水圍嗰邊就係行去隔離銀座 ,或者頌富商場,步程其實都係三幾分鐘 ,夾硬要比較自帶商場同埋三幾分鐘就冇必要 ,其實都係差唔多 其實食嘅嘢都係差唔多, 口味因人而異, 總之就係有得揀。
一般消費購物生活用品 ,大家都係樓下或者隔籬商場, 又或者tvmall,
其實都係打和

剩返嘅,就係, 究竟你想自己住喺邊個區,除咗原生家庭係邊個區,就係返工邊個方便啲??
應該最緊要就係睇吓邊個方便返工
或者方便搵返自己阿媽幫手湊仔
Sor,我唔知novoland門口有傳送點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞