屯門novoland 定天水圍yoho west

178 回覆
20 Like 13 Dislike
NL咁大個屋苑, 你提起商場基座 , 我去睇番胡說講解,
要近寶田, 要近商場, 應該係商場基座既大樓最近
一條馬路之隔 行過去應該 2MIN之內
係連登讚掃管fuck
預左比人圍插
但插你個堆分分鐘掃管笏都未去過
是但搵個盤好似灣灣咁樓下整間超市+幾間食肆已經好好多
但係到而家都冇
建生又多嘢食
天榮銀座都吹奏 究竟啲人冇入過天水圍定點
農地補地價轉住宅就簡單
要轉商業用途都係咁易
所以wetland同novoland係shk先肯搞咁多整個商場
就算黎緊shk個skf新盤都唔肯加商場
因為唔係shk全資擁有
是但搵個盤好似灣灣咁樓下整間超市+幾間食肆已經好好多
但係到而家都冇
農地補地價轉住宅就簡單
要轉商業用途都唔係咁易
所以wetland同novoland係shk先肯搞咁多整個商場
就算黎緊shk個skf新盤都唔肯加商場
因為唔係shk全資擁有
長遠嚟講西鐵遲啲會有埋屯門南同洪水橋 你仲會上到車咩
嗰個咁嘅垃圾銀座商場得酒樓 大家樂 薩莉亞 天水圍人去新北江仲多過佢啦
天水圍只要唔近樂湖天耀嗰頭 根本就垃圾嚟
到時自然會開多幾班天水圍吉車架啦
天水圍都上唔到車咁元朗錦上路點算

實政圓桌田北辰關注日後屯馬綫負荷,指屯門南及洪水橋新增數十萬人口,認為日後錦上路站乘客將難以登車。他要求增設「大量K巴」(港鐵免費接駁巴士),接載市民經大欖隧道往荃灣站,待料2038年經大嶼山往港島落成的新鐵路落成。局方只稱屆時會一併考慮。

田2少諗好啦
大量K巴出荃灣
單單個樓盤名就唔掂了,一個 yoho歸西,一個 no福地,再配合依家嘅跌市, 邊個住邊個衰喇
建生係多嘢食多嘢賣,但係要暴曬行8分鐘過去
同價寧願買豐連珀御,冇大會所就用樓下平價spa、fitness
第一 暴曬行八分鐘係耐,市區十分鐘行到一個地鐵站啦
第二 個出口隨意門咩,直線距離呃唔到人
AA 狗係咁,novo 賣哂就踩,yw 未賣就讚到乜都有5分鐘行去盈豐乜都有,又有雲川。
Novo點會賣晒 有排賣
上次個批都未清 另外仲有成個三期千幾伙未推
1A 1B 2B先差唔多賣晒
2A 11月頭推嗰九十幾伙滯銷緊
出咗價單未賣嘅都百幾伙
本身都仲有另外3百伙未出價單
未計3期本身仲有成千三伙等賣
行幾分鐘定十分鐘? 咁已經差好
兆康上到車但無得坐
你試吓係街邊日日行多八分鐘先返屋企
唔係商場行其實兩回事
明明商場出口過條馬路行幾分鐘
就已經係盈豐、寶怡嗰邊

大把人未去過現場實地睇
開住個GoogleMaps就話Novo乜柒都冇
唔撚熟路又加把口

而家連銀座個誠哥商場都有人吹奏
你估天水圍好差
最少坐巴士唔洗屯公塞車
5分鐘好遠㗎 行到腳都斷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞