葵興地鐵站附近有咩好食?

170 回覆
3 Like 1 Dislike
地鐵站對面有條巷
幾間餐廳 上海麵 西餐 花茶乜都有
洗乜行去光輝圍啊

有西餐咩原來

個邊真係太後巷 見到都唔想行入去
留名
地鐵站對面有條巷
洗乜行去光輝圍啊

有西餐咩原來

有問食意粉幾好食 有茶飲 唔洗成日都飲埋d凍檸茶
地鐵站對面有條巷
洗乜行去光輝圍啊

有西餐咩原來

你地講緊係咪即係有機舖嘅商場仔?
地鐵站對面有條巷
洗乜行去光輝圍啊

有西餐咩原來

係 實際我唔知個個位叫咩名
地鐵站對面有條巷
洗乜行去光輝圍啊

有西餐咩原來

係 實際我唔知個個位叫咩名

個名冇人記得
合興隆

執柒左

幾時嘅事

今日叫過外賣仲係度窩
係咪第2間?
光輝圍大把嘢食喎
入葵興邨行有蓋路五分鐘就到
地鐵站對面有條巷
洗乜行去光輝圍啊

晏晝去好撚迫阿師父
地鐵站行去光輝圍行禾塘咀街其實5分鐘咋
地鐵站只得山崎同唐記有野食

光輝圍嘅話
上海瀧川下午茶好抵食 花生湯底 桂花糕 紅豆沙餅都正
奶茶咖啡就下午茶好廢同午餐麻麻 早餐好食 係杯茶好飲
發記廚房就性價比之選 野食一般般 但好平
兄弟就午餐有埋湯 正正常常
759無左會員8折狗也不屌
永樂好多人 燒味係好食 不過好撚貴
嘉寶小食就食頭一兩次好正 其實好膩又整到周圍係汁
牛腩肚河去星展對面苑記會好過瀧川隔離個間 不過佐敦分店好食好多
三寶一定係近蛇舖個間買 但裝完修無1蚊1件了 而家5蚊3件 尖椒好正 記撚住!!近七仔個間好撚好撚難食係比狗食
八方個邊商場巷仔行入去有間外婆酸辣粉都唔錯 而且態度好好
另外貴少少中銀隔離有間串燒屋 初初開張ok而家唔知

Ps係呢邊返左3年工

專業食評

沙漠綠洲

感謝大大無私分享
補完間串燒屋 晏晝係賣拉麵同便當
都係港版日式料理果種水準
4X蚊偶而想窮食下拉麵/懷念下香港人仲當緊味千係高檔拉麵果個年代
可以去食食
地鐵站行去光輝圍行禾塘咀街其實5分鐘咋
地鐵站只得山崎同唐記有野食

光輝圍嘅話
上海瀧川下午茶好抵食 花生湯底 桂花糕 紅豆沙餅都正
奶茶咖啡就下午茶好廢同午餐麻麻 早餐好食 係杯茶好飲
發記廚房就性價比之選 野食一般般 但好平
兄弟就午餐有埋湯 正正常常
759無左會員8折狗也不屌
永樂好多人 燒味係好食 不過好撚貴
嘉寶小食就食頭一兩次好正 其實好膩又整到周圍係汁
牛腩肚河去星展對面苑記會好過瀧川隔離個間 不過佐敦分店好食好多
三寶一定係近蛇舖個間買 但裝完修無1蚊1件了 而家5蚊3件 尖椒好正 記撚住!!近七仔個間好撚好撚難食係比狗食
八方個邊商場巷仔行入去有間外婆酸辣粉都唔錯 而且態度好好
另外貴少少中銀隔離有間串燒屋 初初開張ok而家唔知

Ps係呢邊返左3年工

專業食評

沙漠綠洲

感謝大大無私分享
補完間串燒屋 晏晝係賣拉麵同便當
都係港版日式料理果種水準
4X蚊偶而想窮食下拉麵/懷念下香港人仲當緊味千係高檔拉麵果個年代
可以去食食

味千我到依家都仲係覺得唔差,是咪悲哀
今日行過見到759執鳩埋
今日行過見到759執鳩埋

新開左間叫裕一品既米線鋪 (小肥牛隔離)個湯底同譚仔有d似 個人認為好食過譚仔 食過幾次都ok既
呢頭真係冇咩好食, 妹記又太貴租備人迫走左,個時個黃金鮮魷真係正到傻

興盛D野就又貴難食

美心MX 唔好講一般貨色

排排坐轉左新店後都未去過

8方雲集D野而家唔好食

萬寧對面條後巷仔 係多野食, 不過都係得幾間, 星期日唔開.

結論: 我都想新葵興廣場大執, 葵涌中心商場就冇乜可能, 一早賣斷曬D鋪位, 邊夾到錢裝修丫

P.S. 住係新葵興花園, 早幾年買左葵涌中心 黎放租 [就係萬寧對面條後巷仔上面]
呢頭真係冇咩好食, 妹記又太貴租備人迫走左,個時個黃金鮮魷真係正到傻

興盛D野就又貴難食

8方雲集D野而家唔好食

萬寧對面條後巷仔 係多野食, 不過都係得幾間, 星期日唔開.

結論: 我都想新葵興廣場大執, 葵涌中心商場就冇乜可能, 一早賣斷曬D鋪位, 邊夾到錢裝修丫

P.S. 住係新葵興花園, 早幾年買左葵涌中心 黎放租 [就係萬寧對面條後巷仔上面]

真係希望佢翻新吓個葵涌中心

興盛D野就又貴難食

8方雲集D野而家唔好食

要夾到錢成事真係難過登天係等人收購 重建不過呢D 3線區未有耐到

興盛D野就又貴難食

8方雲集D野而家唔好食

要夾到錢成事真係難過登天係等人收購 重建不過呢D 3線區未有耐到

如果玩到荃灣咁,一條大橋打通葵芳葵興,咁就冇得輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞