葵興地鐵站附近有咩好食?

170 回覆
3 Like 1 Dislike
竟然無人講強記

葵興啊
其實葵興都有好多嘢食喎...有冇試過地鐵站對面果間機舖地下果幾間食? (雖然啲位好逼又污糟...e.g. b420)
又或者去食斜路頭新開果間金沙 (我食上面果間原金沙多因為啲廚師有水準啲), 兩間同一個老細
另外大連排道有間海南餐廳都OK 係貴啲...瑞士對面又有間要上樓嘅米線舖都OK
其實葵興都有好多嘢食喎...有冇試過地鐵站對面果間機舖地下果幾間食? (雖然啲位好逼又污糟...e.g. b420)
又或者去食斜路頭新開果間金沙 (我食上面果間原金沙多因為啲廚師有水準啲), 兩間同一個老細
另外大連排道有間海南餐廳都OK 係貴啲...瑞士對面又有間要上樓嘅米線舖都OK

海南我覺得又貴又普通

海南我覺得又貴又普通

地鐵站果幾間同米屋米線都有人提過晒喇
新開果間金沙 我有次入去坐低咗
望望個餐牌價錢 再望望對面條友碟嘢
就起返身走咗
就當我有成見啦 但果間點睇都稱唔上好食/抵食吧

海南我覺得又貴又普通

地鐵站果幾間同米屋米線都有人提過晒喇
新開果間金沙 我有次入去坐低咗
望望個餐牌價錢 再望望對面條友碟嘢
就起返身走咗
就當我有成見啦 但果間點睇都稱唔上好食/抵食吧

係呀茶餐廳碟頭飯囉...但中午時間成日爆場...
夾硬行去光輝圍都可以有正嘢食架 海星燒味唔錯
元祖虎
滿足食堂
留名 係果頭返工表示係食物沙漠
應該算係美食台終極難題

最近都要光輝圍 但都係麻麻 倒不如行去興芳街
光輝圍間上海野大家點睇
光輝圍間上海野大家點睇

過兩日去試下
嘉寶小食嘅蜜糖芥末菠蘿牛堡不過舖面真係好細 得兩張枱 而且位置偏僻咗啲
發記
食到悶
嘉寶小食嘅蜜糖芥末菠蘿牛堡不過舖面真係好細 得兩張枱 而且位置偏僻咗啲

有冇位置?想買外賣食

有冇位置?想買外賣食

嘉寶大廈地下 護老院旁邊

有冇位置?想買外賣食

多謝推介,但我活動範圍係地鐵站一帶,嘉寶大廈有啲遠,不過點都會搵日過去試下

有冇位置?想買外賣食

多謝推介,但我活動範圍係地鐵站一帶,嘉寶大廈有啲遠,不過點都會搵日過去試下

個泰式辣蝦堡好撚正,薯條落淮鹽
不過有次食牛堡啲牛肉唔熟
嘉寶個塊牛真係好好食 性價比高既漢堡bell店
錦上路西鐵站附近有咩好食好似仲難答
滿足食堂

同地鐵站好有距離喎
話說有咩值得一試,
之前食吉列豬炒蛋有少少失望
嘉寶個塊牛真係好好食 性價比高既漢堡bell店

我好鐘意食漢堡bell架
最近J緊石籬街坊小店
好平又好屌

識嘢
雖然呢排天氣熱,不過都係寧願行上去食

咩位置

有口福嘅生牛河,銀座嘅24蚊碟頭,金輝嘅豬扒同牛扒
和合宜道仲有間熟食市場,聽日去試下先

銀座仲邊有$24飯呀

日日行過佢午餐好似都係寫$32

莫非係童年回憶?
kcc backyard 冇人講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞