海茵莊園|林氏姐妹斥千萬購兩伙 妹妹:都係自己錢無父母幫手

221 回覆
150 Like 12 Dislike
自己吸返晒啲塵
依家
即係照你咁睇買樓一定要睇到佢升先值得買?
咁你同班樓好日日講樓市升有咩分別
蟹茵莊園
自住驚閪咩
即係照你咁睇買樓一定要睇到佢升先值得買? 

講左好多次,買私樓唔升不如租樓算
自住仲要可以有其他options: 買居屋,唐樓,洋樓,公屋,村屋,工廈等等
咁緊係睇好先買
睇淡咪姐係預測自己年年資產眨值
同埋你預期樓價會跌 都會想遲d先買
又話7折450
點解輸3xx既?
yoho west 3房600萬
果兩姐妹邊有資格笑9人
同埋住d咁既濕9地方
又邊有資格講揾錢能力高過人地呀
兩間
因為自己搵錢能力高過人睇唔起其他人

你係咪講緊自己
你似弱智多
一手都未賣完,你覺得二手仲要細單位憑咩貴d
條女住過香d賣貴d
淘寶底褲貴定原味底褲貴
狗建蟹因今日又劈,提前付清樓價有8% (應該即係新即供plan)
我D一房和studio唔駛賣lu (我點劈都唔夠狗建黎)
唯有繼續賣住兩房三房先

#####

再有新盤增優惠,變相減價促銷。九建(00034)發展的將軍澳海茵莊園,剛更新全數價單,新增「Super360天現金付款計劃」,以取代原有「75天現金付款計劃」,雖然最高折扣率維持27%,但買家如提前付清樓價,最高可獲樓價8%現金回贈。另外,發展商為選用「360先住後付付款計劃」的買家,增設額外2%折扣。
輸錢就係輸錢
跌就係跌
呢d係客觀事實咁都有得拗
點拗點笑都改唔到個事實
凱柏峰點都係康城範圍
有mtr+商場配套

九建呢塊地買咁平但都高開

九龍建業於2016年初向控股股東保利達控股收購利如全部間接權益,即海茵莊園位處之地皮,代價為1.84億元。及至2017年,九龍建業完成項目的補地價,涉及金額約11.6億元,以可建樓面面積約51.9萬平方呎計算,每平方呎補地價僅2,238元。換言之,總地價成本約為13.44億元,每呎樓面地價約2,590元。
供幾球野都要賣身?
買iPhone都要賣腎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞