海茵莊園|林氏姐妹斥千萬購兩伙 妹妹:都係自己錢無父母幫手

221 回覆
150 Like 12 Dislike
做bank儲一排買到好合理
你鍾意點講就點講啦
又唔係我趺幾球
最緊要你開心
我自己就all in美股
準備又all time high
但事實係肺炎 加埋 國安法都無跌 21年仲升到高位
係22年加息先跌
身家$10000都可以all in美股架
我驚你炒炒埋埋都唔夠一碟,連麥明詩個零頭都無咋
咁又唔好咁講 渣住4-5球 收息住公屋幾爽
買貴咗就係買貴咗啦
自住定係出租 有咩分別?
自住會跌少啲?
咪又係蝕到仆街
萬三都要打飛機
四五球唔夠㗎 3億啦
人哋有錢都要比你笑
我有錢都唔介意fing啦,人哋都未笑你你笑人
佢嗰次最終係賺幾十離埸,唔可以拎來比
係呀依家買iphone 13仲平過前兩年啱啱出嗰時,洗唔洗又要開個post笑
人哋當時負擔得起關我哋啲局外人咩事?佢比銀行call loan先笑啦笑唔切咁
連登仔向來最有投資智慧
佢哋宜家仲未發到達真係冇天理
幾時有話過好多人對市場有觸角…?
都係住公屋好
人哋有錢覺得有需要鍾意幾時買就幾時買,洗撚識睇市咩
你話買嚟投資就話抵死啫,人哋for自住又有錢,就係唔擔心跌嗰一兩球,分分鐘半年就搵得返啦
連登仔咁識睇市唔買樓又有無千幾萬去買啲咩對沖呀?得個噏字喺度同人擔心
好似係演員嚟
連登仔就係會選擇繼續慢慢等
自住用呢舊錢買蟹茵裝完呢啲四線垃圾樓唔叫抵死叫乜
故事令人暖心
是但啦

你鍾意點就點唔阻你發達
係呀你部電話依家個價咪又係跌價,你身上有邊啲嘢買完返嚟唔係跌價?點解你唔care自己身上嘅嘢跌價係因為你有能力負擔
正如點解人哋唔care層樓跌因為人哋一樣覺得跌嗰少少無問題負擔得到唔肉痛
係你哋啲人睇到條數好撚大好似好大件事咁,成日覺得自己買唔起就想攬炒睇吓執唔執到著數嘅心態,你呢啲人又唔想努力又想攞著數就最撚廢,我唔係話依個個樓價好合理,但人哋買得起你哋就喺度幫人擔心就好撚肉酸
我驚班公屋仔樓淡失業爭街數燒炭,都未到MMC銀行妹比人call loan咋
我屌你老母唔知以為你就係果兩姊妹

定係佢肚裡條蟲

你又知佢唔care

就算識佢真人都唔知佢係咪真心唔care啦
將軍澳多人到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞