[有虎之夫]繼續答大家裝修、油漆問題,盡答(10)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
如果入牆衣櫃本身木門 想剩係轉對門做玻璃 有冇得咁做??
450呎2房 如果已經批哂灰油左天花,差牆身上油 要幾多日先油得完3,4浸??
2,3日做唔做得完?
熱水爐有控制panel, 其實仲要唔要加個制面開關係廁所出面?

我有兩個廁所,諗住簡簡單單,執個套裝龍頭,咁樣買法會唔會平過喺德馬買?
另外我其實想買水龍頭冇拉手掣去水嗰啲款,我點樣睇先知嗰款嘢係冇手掣嘅款架

唔識睇,驚買錯
另外想問鋅盤同龍頭買邊個牌子襟用?
通常同一個型號有分0000 0001 0002 就係有制 無制 有eco 分別 , 香港未必好齊 上德馬或者官網睇左型號先
咁複雜架原來
我做做下先發覺,裝修廁所個地台做高左,唔知佢就企缸定喉位啦,但係做左用多左料,唔係師父蝕底咩,佢而家高過走廊少少🤏,第日加個級咀希望唔好望落怪怪就算啦

呢D真係冇諗過會發生😞
本身單位舖左磚岩岩收樓發覺唔平個地想慳錢冇咩錢但另一半又鐘意無縫同spc d質感但我地係長住好煩

1)諗緊磚上舖spc
2) 重拆舖磚
3)重拆舖spc
4) 舖其他板?
550呎,我都諗住自己油多層,因為上手油到好黃

Byw:用油掃好定油轆好
乳交用轆油出嚟好粗
可能俾地台去水同科水限管住掛 你做咗廳房先做廁所?
有panel應該喺煤氣爐? 燈制隔離做個啦 方便之餘有咩事多個掣好過少個掣啦
問左,係就去水位,本身個去水口係牆的,而家個去水口係地台
差得唔遠有雲石唔覺嘅 你揀唔同磚嘅話
未砌級咀先覺
第一眼見到有冇嬲鳩
唔識真係會以為佢玩鳩我
諗下諗下佢冇理由花多左功夫同料做呢嘢姐
諗住用nippon 5合一,好似你咁講,即係用掃?
買把靚掃 有心機咪開稀少少油多幾浸
樓主你好,
想請問我單位搵左人整傢俬,未送貨未安裝嘅,
而我個單位仲未做油漆,剩係做左層底油。
我見我個裝修師傅好似係計劃裝好傢俬先油,
但唔會油左先會好啲咩?
到裝哂傢俬又多野阻住油,又有機會整污糟啲傢俬。
你覺得我係咪應該叫佢油左先
入家俬一定又花又崩 油完底尾先番面油慳人工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞