【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XII

1001 回覆
6 Like 12 Dislike
見咁多韓狗進場 我又po吓先

Adult Child

Indie Pop, Ethereal, Dream Pop

https://itunes.apple.com/hk/album/b-tl-b-tl-%EB%B9%84%ED%8B%80%EB%B9%84%ED%8B%80/id360273942

哩隻碟都已經無聽十年 當年韓仔電影電視出咗名之後 都有人推過吓佢哋嘅音樂 不過始終比較難買到佢哋啲碟(我覺得) 所以我自己都無咩點跟進 宜家有得streaming 真係想J咩有咩

佢我都淨係聽過呢一隻。

以前唔興上網買碟,冷門更加唔洗講。
記得當年想搵Boohwal嘅第一隻碟,去到銅鑼灣問個老闆,佢話舊得滯,冇人識,唔會有。點知我一個月後再返去,佢真係幫我入左隻碟 但係我呢條仆街最後又冇幫佢買

記得好耐之前U汪有人介紹過

U汪 好耐冇聽過呢個名

U 汪音樂Post介紹過好多得意野
不過果時我少不更事
果陣成日係音樂板引戰俾人ban

以前我淨係追中樂版,唔識band野,又冇click出去

諗起以前D小學雞態度..
基本上我係果到淨係打英文 諗住用英文撻人
見人英文唔叻就起勢串鳩人
又不可一世
....

Its u
Now me power powerful
I don afraid u
見咁多韓狗進場 我又po吓先

Adult Child

Indie Pop, Ethereal, Dream Pop

https://itunes.apple.com/hk/album/b-tl-b-tl-%EB%B9%84%ED%8B%80%EB%B9%84%ED%8B%80/id360273942

哩隻碟都已經無聽十年 當年韓仔電影電視出咗名之後 都有人推過吓佢哋嘅音樂 不過始終比較難買到佢哋啲碟(我覺得) 所以我自己都無咩點跟進 宜家有得streaming 真係想J咩有咩

佢我都淨係聽過呢一隻。

以前唔興上網買碟,冷門更加唔洗講。
記得當年想搵Boohwal嘅第一隻碟,去到銅鑼灣問個老闆,佢話舊得滯,冇人識,唔會有。點知我一個月後再返去,佢真係幫我入左隻碟 但係我呢條仆街最後又冇幫佢買

記得好耐之前U汪有人介紹過

U汪 好耐冇聽過呢個名

U 汪音樂Post介紹過好多得意野
不過果時我少不更事
果陣成日係音樂板引戰俾人ban

以前我淨係追中樂版,唔識band野,又冇click出去

諗起以前D小學雞態度..
基本上我係果到淨係打英文 諗住用英文撻人
見人英文唔叻就起勢串鳩人
又不可一世
....

我冇uwants a/c,喺香討先會鳩up吓,但係我通常都單機冇人理我
香討都少咗人傾band同indie

香討依家變左垃圾場
見Iron & Wine好似就出新碟 如果聽Bon Iver 有無邊隻推介 定係狗也不屌系列?
利申 未聽過

香討依家變左垃圾場

唔記得左密碼入唔返添
見Iron & Wine好似就出新碟 如果聽Bon Iver 有無邊隻推介 定係狗也不屌系列?
利申 未聽過

利申 未聽過

做咩姊你 我問Bon Iver呀
利申 未聽過

[img]http://images.genius.com/15085045f1f07e1f6f6464fceb14be55.1000x1000x1.jpg[ /img]

太靚
你一講Iron & Wine我就忍唔到手要貼佢隻狗出黎
利申 未聽過

Bon Iver, Bon Iver
利申 未聽過

其實成隻碟同個cover 真係好夾
利申 未聽過

重有呀主音Justin 另一隊volcano choir 都唔錯
利申 未聽過

重有呀主音Justin 另一隊volcano choir 都唔錯

今個星期聽聽先
都係講返聲先

韓國現時本土黎計,
Post rock個朵最大係Apollo 18,Jambinai。
Shoegay就Vidulgi OoyoO。
佢地都唔夠十年。
利申 未聽過

Bin iver隻隻都好聽 講完
利申 未聽過

Bin iver隻隻都好聽 講完

多謝絲打 咁我順著聽起啦
岩岩新發現呢隊荷蘭band 幾好,不過主音把聲聽聽下好似thom yorke
舊咗少少 唔好意思
舊咗少少 唔好意思
岩岩新發現呢隊荷蘭band 幾好,不過主音把聲聽聽下好似thom yorke

留名返工聽
舊咗少少 唔好意思

由細聽到大, 因為老豆好鍾意

留名唔知幾時先聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞