【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XII

1001 回覆
6 Like 12 Dislike
冇人嘅

冇去過

本土呢?

冇去過

發夢呢

未夢過
其實哩個po入面 係未得我呀怪獸頭巴打呀詩淋巴打呀畫家絲打呀國際巴打仲有日日keep住有聽歌?
其實哩個po入面 係未得我呀怪獸頭巴打呀詩淋巴打呀畫家絲打呀國際巴打仲有日日keep住有聽歌?

我日日聽米奇老味算唔算?

有好嘢就推介吓 唔係就等俾人捭捭捭

有好嘢就推介吓 唔係就等俾人捭捭捭

我唔係日日聽
其實哩個po入面 係未得我呀怪獸頭巴打詩淋巴打呀畫家絲打呀國際巴打同日日聽米奇老味嘅鹿仔仲有日日keep住有聽歌?
其實哩個po入面 係未得我呀怪獸頭巴打詩淋巴打呀畫家絲打呀國際巴打同日日聽米奇老味嘅鹿仔仲有日日keep住有聽歌?

好難想像有一日係唔聽歌

好難想像有一日係唔聽歌

到你有依一日就會知道時間的寶貴

好難想像有一日係唔聽歌

又一件有好嘢唔出聲嘅人

好難想像有一日係唔聽歌

又一件有好嘢唔出聲嘅人

聽開大路嘢嘛 最近啲大band release一路都同大家討論緊嫁
冷門嘢間唔中先聽 啱聽先po下

好難想像有一日係唔聽歌

又一件有好嘢唔出聲嘅人

聽開大路嘢嘛 最近啲大band release一路都同大家討論緊嫁

大路嘢都po啦 你覺得大路 可能是我嘅冷門嘢

好難想像有一日係唔聽歌

又一件有好嘢唔出聲嘅人

都係果句
喺香港呢個文化沙漠入面
我覺得只要唔係陳奕迅容祖兒K Pop嘅話
乜都係小眾

好難想像有一日係唔聽歌

又一件有好嘢唔出聲嘅人

同大家口味都差唔多 所以多數係參與討論多過po
唯一近期po過張咪Tyler, The Creator - Flower Boy
個人年度top 5一定有佢份

好難想像有一日係唔聽歌

又一件有好嘢唔出聲嘅人

唯一近期po過張咪Tyler, The Creator - Flower Boy

我連top3都未諗到
今年好聽嘅碟唔少
但可以擺得做top就真係冇乜
今年暫時覺得比較top嘅碟:
Vince Staples - Big Fish Theory
Thundercat - Drunk

好難想像有一日係唔聽歌

又一件有好嘢唔出聲嘅人

我都有po過好似,我乜鳩都po所以唔太記得係自己po定巴絲po
不過真係好聽嘅哩張

好難想像有一日係唔聽歌

又一件有好嘢唔出聲嘅人

我連top3都未諗到
今年好聽嘅碟唔少

又未使諗住 仲有幾個月
而家最期待係The National同Bjork
Godspeed 睇個封面tracklist都伏伏地
乜呢幾年咁多產
乜呢幾年咁多產

可能見啲同鄉都出碟 所以勤力咗

好難想像有一日係唔聽歌

又一件有好嘢唔出聲嘅人

我連top3都未諗到
今年好聽嘅碟唔少

又未使諗住 仲有幾個月
而家最期待係The National同Bjork

Bjork出碟 真係唔知
其實有無咩地方睇到有咩單位來梗會出碟?
乜呢幾年咁多產

可能見啲同鄉都出碟 所以勤力咗

我估佢地係Dont Bend 果隻已經有晒個方向同構思
睇佢上一隻完全就係過渡feel
唔好突然間又發神經轉做好似 Yanqui果種咁flat 既style就得啦
https://www.google.com.hk/amp/www.factmag.com/2016/04/20/best-post-rock-albums/amp/

Fact magazine"s the 30 best post rock albus of all time

Wow! Old news is so 唔識串
上年既list黎
個睇法好有趣
唔多民選既大路alnum
但都睇到佢地對個別比較經典既作品份尊重
https://www.google.com.hk/amp/www.factmag.com/2016/04/20/best-post-rock-albums/amp/

Fact magazine"s the 30 best post rock albus of all time

Wow! Old news is so 唔識串
上年既list黎
個睇法好有趣
唔多民選既大路alnum
但都睇到佢地對個別比較經典既作品份尊重

學到野 好多都未聽過
十年前見過張battle of postrock bands嘅bracket, 類似下面呢張咁不過全都都係postrock band, 我喺嗰度搵咗唔少band嚟聽, 想搵返張圖但搵唔返 , 好似係silent ballet 個網見到

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞