SIM卡黑店 旺角總統商業大廈14樓 SIM EVERYWHERE

227 回覆
57 Like 12 Dislike
原來好多巴絲都有呢個間題
推爆間野

衰撚過支那野
我買咗9GB + 300 mins 要340$
乜你280$咁抵既

樓主覺得少3GB比佢 係呃左佢成副身家
所以要搞到人地摺埋收舖先安落

個人認為
你追討係有你道理
放上網想公審對方 亦無可厚非
但我自己就唔會為左呢D無謂野搞自己咁耐
我自己既時間 唔係止值果3GB

好多時 D人就係因為你E種心態 先做成咁多人會係網上呃人
就係覺得D人唔會為少少錢去報警 懶得去追究

並唔係唔追究
我只係會睇返成件事個性質
如果係賣假貨 以次充好
當然係唔可以放過
但係條款 或者地區上限制
我未必會追究

可能你會覺得佢賣得件貨 就應該了解所有野
而你係客人 比錢買野 其中亦都包括買佢服務

但我就咁諗
自己買野
係唔會只信間舖講既野
一早做好左功課 我想要既野 件貨比唔比到我
所以到現在為止
都無出現比人呃情況

你無錯
你可以保障到自己

但唔代表依個係一個理由
令我去分擔佢一部份既工作
而做多餘既野

我 係同佢買卡 唔係同3買卡

間店 比左一個貨物既承諾我
做唔到既 我合理地要求退錢

你覺得我依加係做多左野 點解事前唔準備好呢

我係咁睇 幫佢去check清楚件貨唔係我責任

幫自己追討返個公道先係自己既責任

我做多左野既同時
佢都為今次呃左我而付出左額外既代價
eg:lihkg既人知/我上去幫左佢趕客

佢拖越耐 我做既野會越多

你啱架
但你會要求佢退幾多比你先
而家張咭唔係用唔到 而係少左3GB

同埋 呢D隔左唔知幾多手 其他舖頭代售既野
一定唔會只係信間代售店

其實 如果間舖用佢地唔知情
亦都唔係唔合理
始終批咭 佢地入左貨都唔知擺左幾耐
佢地事後先知 亦都唔係唔正路

客 老實 買呢D SIM咭
佢地只係代售 件貨又唔係佢地生產
只要唔係假貨
消費者好多時都係睇價錢同就唔就腳

都係果句
等睇你花幾多時間搞呢單野

你知道唔係錢既問題

我知道唔係錢既問題
但係我自己就算為啖氣都好
最多去到上網公告天下就算數
因為之後既行動
無論結果係點 意義都唔大
我買咗9GB + 300 mins 要340$
乜你280$咁抵既

樓主覺得少3GB比佢 係呃左佢成副身家
所以要搞到人地摺埋收舖先安落

個人認為
你追討係有你道理
放上網想公審對方 亦無可厚非
但我自己就唔會為左呢D無謂野搞自己咁耐
我自己既時間 唔係止值果3GB

好多時 D人就係因為你E種心態 先做成咁多人會係網上呃人
就係覺得D人唔會為少少錢去報警 懶得去追究

並唔係唔追究
我只係會睇返成件事個性質
如果係賣假貨 以次充好
當然係唔可以放過
但係條款 或者地區上限制
我未必會追究

可能你會覺得佢賣得件貨 就應該了解所有野
而你係客人 比錢買野 其中亦都包括買佢服務

但我就咁諗
自己買野
係唔會只信間舖講既野
一早做好左功課 我想要既野 件貨比唔比到我
所以到現在為止
都無出現比人呃情況

你無錯
你可以保障到自己

但唔代表依個係一個理由
令我去分擔佢一部份既工作
而做多餘既野

我 係同佢買卡 唔係同3買卡

間店 比左一個貨物既承諾我
做唔到既 我合理地要求退錢

你覺得我依加係做多左野 點解事前唔準備好呢

我係咁睇 幫佢去check清楚件貨唔係我責任

幫自己追討返個公道先係自己既責任

我做多左野既同時
佢都為今次呃左我而付出左額外既代價
eg:lihkg既人知/我上去幫左佢趕客

佢拖越耐 我做既野會越多

你啱架
但你會要求佢退幾多比你先
而家張咭唔係用唔到 而係少左3GB

同埋 呢D隔左唔知幾多手 其他舖頭代售既野
一定唔會只係信間代售店

其實 如果間舖用佢地唔知情
亦都唔係唔合理
始終批咭 佢地入左貨都唔知擺左幾耐
佢地事後先知 亦都唔係唔正路

客 老實 買呢D SIM咭
佢地只係代售 件貨又唔係佢地生產
只要唔係假貨
消費者好多時都係睇價錢同就唔就腳

都係果句
等睇你花幾多時間搞呢單野

你知道唔係錢既問題

我知道唔係錢既問題
但係我自己就算為啖氣都好
最多去到上網公告天下就算數
因為之後既行動
無論結果係點 意義都唔大

意義大唔大 睇佢會拖我幾耐啦
一開始就討論區
之後就司法部門
都唔得我會考慮係佢樓下 請人派傳單
同叫人係14樓截人

比人呃完 係好難算數
唔明點解係間鋪頭既錯 啲人仲要屌鳩樓主做咁多野 話咩係咪要攪到人地汁撚左先開心 老老實實做生意撚會比人攪咩 怪就怪間鋪連少少錢都呃做臭自己
唔明點解係間鋪頭既錯 啲人仲要屌鳩樓主做咁多野 話咩係咪要攪到人地汁撚左先開心 老老實實做生意撚會比人攪咩 怪就怪間鋪連少少錢都呃做臭自己

可能覺得
「比人呃個2/300蚊 就唔好擺上網嘈啦 自己柒左 返屋企打飛機算啦」
咁樣掛
你問我如果佢汁左我係咪開心
我會答係
公有公有理
婆有婆有理
每個人都有自己想去爭取 表達嘅野
咁呢件就係樓主想做嘅事 嘈黎做乜
Btw 留名跟進
公有公有理
婆有婆有理
每個人都有自己想去爭取 表達嘅野
咁呢件就係樓主想做嘅事 嘈黎做乜
Btw 留名跟進

我只係好討厭比人呃既感覺
報消委會 跟手報海關 你想搞到佢收皮就報埋蘋果 大把野同佢玩 最憎啲垃圾公司唔老實 出國呢啲用黎聯絡既野比人呃真係好嬲
我覺得 樓豬比人呃左少少錢可能唔係咁嬲
但係去到外國張卡等同紙皮種感覺真係好難唔嬲
報消委會 跟手報海關 你想搞到佢收皮就報埋蘋果 大把野同佢玩 最憎啲垃圾公司唔老實 出國呢啲用黎聯絡既野比人呃真係好嬲

前兩者我都報哂
蘋果真係要多d苦主出現先得

原本一心係香港買定,係想落機就用到
去到完全無反應 最尾係機場買卡搞左成1個幾2個鐘
間野仲要完全唔撚理你 呢下先嬲
我係英國住,以我所知張卡要係英國開通左先用得
樓主依啲咪就係正宗大種乞丐囉
樓主依啲咪就係正宗大種乞丐囉

大撚把錢唔敢講 但應該夠買起佢間野

其實係 有張壞卡 佢咪話退比我既 我一到步就係用張壞卡
搞到我on 99咁 第日即時買返張 街都唔敢落
我係英國住,以我所知張卡要係英國開通左先用得

咁你認知有錯 張卡係一插即用 只係gb數唔同佢所講
呢間鋪一撚定有問題

我買過張本地卡 一用已經爆晒數據

另一張日本卡 一去到就限緊速

仲要屈鳩我用晒

幾十蚊唔係問題 係咁樣呃飯食好撚唔鋸

你有無叫佢地退錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞