SIM卡黑店 旺角總統商業大廈14樓 SIM EVERYWHERE

227 回覆
57 Like 12 Dislike
事緣係咁,本人6月去到買4張卡 1張係壞 一張係貨不對版 壞個張暫且唔講 因為佢承諾會退 講返貨不對版個張卡

「280蚊 歐州 12GB 4G上網卡 3UK出」
聲稱12GB 實際得9GB
「本人去到歐州收到當地電訊商SMS 獲知 只能使用9GB」
「該卡包裝紙上寫在英國可全用12GB,上述其他國家最多」(最多後面明顯用CUTTER CUT左,明顯係想誤導,但其實係英國都只會得9GB 下面再講)

本人就此事去佢間野問

去到佢間野 佢先講:
6月29號後歐盟新例 英國以外得9GB 本人於6月中買時,係有12GB
反駁1) 本人於8月7日 WHATSAPP 問佢 是否 「全歐州都有12GB 4G上網」,該店回答「是的」
本人SHOW該WHATSAPP記錄後,向該店查問時,佢推搪「叫我搵返個位同事

反駁2) 本人於3 官網睇到 月費卡先可以有12GB 預付卡只能有9GB
意思即係「無論係歐盟國家定係英國,我都無可能用到12GB 因為依張卡唔係月費卡」

當本人SHOW左網頁CAP圖比該店睇 該店得知3官網寫「月費卡先可以有12GB 預付卡只能有9GB」後講:「間野咁狗既 上面寫12GB 下面打粒星星話得9GB」

以上2點 任何一個情況成立佢都係相當於欺騙消費者

該店一直都講係 代理商既問題 唔關佢地事

而事實上係,佢地從代理商拎貨,我去佢地店買,從佢地口中得知卡係有12GB。

原來 間店 作為 SIM卡既銷售商,係無睇清楚SIM卡既條款情況之下向客人作出誤導/錯誤介紹係佢地眼中係合理? 係3UK狗?

黑店地址:旺角總統商業大廈 14樓 SIM EVERYWHERE
本人有我去間店同佢理論時既錄音 但唔識UPLOAD
我買咗9GB + 300 mins 要340$
乜你280$咁抵既
上淘寶買啦
本人有我去間店同佢理論時既錄音 但唔識UPLOAD

https://soundcloud.com/
Rush
12GB 嗰隻依家要40鎊喎,加價之前都要30

間店賣比我 「280蚊」 對於佢英國原因 我唔需要知下話 ?

間店賣比我 「280蚊」 對於佢英國原因 我唔需要知下話 ?

我意思佢賣咁平,有古惑有乜奇

多謝你既論點 唔再回應

多謝你既論點 唔再回應

你如果想用平去合理化依件事 我真係諗唔到點回你

多謝你既論點 唔再回應

講一句起晒綱
經過一個電腦白痴無盡既努力
我終於上傳到D錄音
http://picosong.com/vdvT (1)
http://picosong.com/vrsr (2)

圖片如下

多謝你既論點 唔再回應

講一句起晒綱

你可以咁理解既 唔否認
我買咗9GB + 300 mins 要340$
乜你280$咁抵既

佢個網都仲係標緊依個價 有興趣上去睇睇
3UK個個官網 由於CAP圖個個係我女朋友 佢唔係我附近 上傳唔到出黎

但係第2段錄音 5:00個陣開始 該店職員睇完 本人SHOW比佢睇既 3UK網頁之後 佢已經對於張卡得9GB作出左回應「邊有可能上面寫12GB 下面打個星星寫9GB」
經過一個電腦白痴無盡既努力
我終於上傳到D錄音
http://picosong.com/vdvT (1)
http://picosong.com/vrsr (2)

圖片如下

雖然下面張圖唔岩方向 但大家可以留意返
上面有張貼紙 「***英國可全用12GB,上述其他國家」 之後好明顯係用CUTTER CUT走左字樣

多謝你既論點 唔再回應

講一句起晒綱

咁你講埋d on9野抵起你鋼啦
wfc
係錄音都有提及:

該店員承諾 係今日 2點前 打電話比我講返件事 如果無 我可以自己打上去 佢話佢會上報比公司知 我打上去 公司會知咩事 跟進到
----------------------------------------

而我到今日 1點 40分左右都收唔到佢地電話 然後我打去佢地公司電話
簡單描述返件事,聽電話個個人居然話唔知咩事 要等返個個同事返黎
最後話6點前打返比我 我亦同佢地表示 再收唔到電話 我會通知海關 消委會

最後 係5點15分 我先收到佢地既來電 話8月18日前會回覆
wfc

本人雖然窮撚一條 但幾百蚊就好少錢架姐
無左我唔會食唔到飯

但間野咁樣去做生意 我覺得我比佢搵完笨柒之後 值得去同返咁多位巴打講

多謝你既論點 唔再回應

上個月買20鎊炸bo

網站上面條款寫明 得9GB

多謝你既論點 唔再回應

上個月買20鎊炸bo

我岩岩上個網睇返 都好似係20磅
不過 岩岩懶得去求證 因為唔係重點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞