當全世界都已經用緊GPT4 Plus既時候,我仲係用緊免費3.5

216 回覆
8 Like 71 Dislike
但香港如果唔vpn好似冇選擇,想用bard都唔得
ccp正仆街
打完段字有冇陰陰嘴笑
唔係想一碌9打一船人

香港IT覺得hands on係low level野

senior少少已經剩係識得吹

出到外國真係可能要轉行
poe 個 dall-e-3 用落同 openai 嗰個一樣喎,你用過未㗎
打code全部outsource,香港人做pm多
plus 我用 gift card 搞到
但想知 api 可以點搞?

有好多 service 都想試............
chatgpt已夠用
最衰係佢成日去search埋啲大陸網內容,censorship 又勁,有又脾氣,郁啲就terminate 左你個session ,畀40/50 個followup 你問都冇用啦,仲要成日斷線,我寧願用ChatGPT 3.5 好過
公司唔肯買
因為睇死你班散仔會自己課金
但成日都做唔到in text citations
啱啱試左左
好似無得upload張圖比佢做reference
點一樣法?

宜家用chatgpt一係voice chat
一係cap screen 再paste去chatgpt度問
得一千次
自己黎啦要做得好無得一嘢gen成篇出黎 要分一段段慢慢餵完再改
hea做就掟篇reference俾佢summarize再回應題目幾句 照搬手動落返cite 橫掂tutor都係hea睇
仲係用緊copilot
個分別係點
公司邊有正常途徑買
最多都係買api
你咁講美國咪仲高人工
直接有得upload file 喇, 唔駛plugin
其實係 只不過係我太懶唔想一段段
俾張圖我試下
Gpt4 gen左成份 user manual
老闆仲讚我寫得好,文筆唔錯
香港人用二手野、做二等公民算啦
ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞