佛牌討論 正牌(20)

922 回覆
5 Like 11 Dislike
已經有假嘢?
只係覺得呢個師傅突然之間出現,乜嘢事蹟都冇。。。跟住就突然之間好多牌商推
新手不如試吓白欖4 平平哋$1000左右
好多師傅都係咁實在有太多龍婆/白衣永遠都識唔哂
我覺得爆紅之前可能都有事蹟,只不過無人去放大?

炒得起就長食長有,炒唔起就再搵下一個,後生既師傅都捱到下,但係出得多牌就變咗商業嘅感覺
有啲師傅接近一百歲先至出第一批牌嗰啲就辛苦啲,
先唔講佛牌層面,就表面咁睇見到老人家咁chur都覺得心酸

不過佛牌市場一直以來都係咁
同意
主要係突然出現又咁商業,食水又深,基本操作係龍婆濟公,龍婆馬甩嗰隻玩法
你想要咩功效先
我推介既,香港易搵,價錢合理,過下癮就好啦,講多少少,泰國師傅除泰國外先有突然有事蹟咁講法,泰國師傅/佛牌本身就係好地域性既野,要有人搵,即係有利益先會有牌商講解同發揚光大的,你入圈入得耐就明邊d 係牌商短炒,邊d係可以試吓的
財運
咁入手 應該facebook grp 就得 定係實店穩陣d
咁帕固伴波既,二期幾百蚊,試啱再上一期啦
真…師傅都講過咩材質嘅都一樣,波既都會係你身邊
接觸得耐,都係講你眼緣、保唔保值、你對師傅既背景好想支持佢等等

我見好多師兄自己有金版,但通常帶九寶銅、沈烈呀比較平既版本
不過一期口碑係好過二期,最材質就真係收藏目的,有時我寧願平啲請多塊
波既係咪要戴上頸?
一期真係幾好,我而家日日出街都會帶
去廟請最穩陣 唔洗專登去到泰國請 其實香港都有好師傅好寺廟 建議請返尊元朗觀佛寺龐師傅自身後四面神 價格又唔貴 請牌d錢又直接幫到廟
龍婆濟公你至少見到佢真係好多事蹟,泰國嗰邊都好多事蹟,不過師傅唔商業,啲牌商好商業。明就明。😂
財佛
二期未有太大感覺,不過間唔中都有戴
要揀嚟請
點解fb有啲牌好多介紹,點解有啲淨係得師父profile,係我嘅一個參考
呢排咁靜
市道唔好嘛,有幾個師兄睇中最後都話諗吓先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞