美股認真討論區 MMMCDXVIII

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
全世界投資最叻嘅人都唔會睇到
一個人長期投資會唔會成功
因為一個不知明原因就可以令到一個人失敗到一敗塗地

但係好易睇到一個人會唔會喺好短嘅時間沒有極大drawdown
因為通常呢啲人都有好撚多嘅致命弱點
時間會令到佢哋爆破
btfd !!!!!!!
隨露珠凋零,隨露珠消逝,此即吾身波浪般的往事,宛如夢中之夢。
cup sir 嗰啲方法其實好毒

我覺得呢個世界九成人都係認認真真做long term investment好過

not voo, qqq

而係認清呢個世界嘅value spread, btfd, stfr, until we score

tldr: commodity, old em, value
Marvel 正考慮以末日博士取代征服者康 成為MCU的主要反派!
https://lih.kg/3549645

有冇搵你傾?片酬fat fat啦
而家咁嘅世界局面同高息口環境,仲可以咁大力升返上嚟,升到咁真喺唔敢入
等下先反正一定會大回調
有無弟兄接哂TTD飛刀
啲刀可以一把把飛向熊軍
Cup noodles
又嘲諷傻熊
升穿通道假突破 沽!
買咩可以70%
突破下降軌又要升幾多
傻熊起身又數鎂
即是買ppt科幻股唔係問題,只要明白佢地99%係scam,投機事業主要目標就係搵水魚接火棒就得
但小西信到十足十,仲要槓桿3倍去買,仲要同信眾講自己槓桿唔高
事實係,科幻股創始人,如果對自己盤生意有信心,根本就唔會未成功就攞去上市,openai有冇上市俾你一齊玩?Boston Dynamics有冇比傻散買埋一份?
TQQQ
海昕派?
Cls
熊軍不如放過埋T car
260 好無
有冇巴打知個兌換盈虧係乜黎,賺1萬冇7千

唔想贏錢,幾時先肯3200
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞