美股認真討論區 MMMCDXVIII

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
投降了
Door fucking closed for the bears
Time will tell
SH good asset
2020 Strong hold 契媽派既
今日仲SH緊既人 真係要respect
如果係真
SQ.... I have a position
me big short Elon baba now

twitter Algo fucked !
Soxl
升多兩日ok?
點講好呢?
當年小西喺度一本正經咁討論佢嗰啲PowerPoint科幻股有乜嘢新技術,點點點突破法
我第一個反應就係覺得呢個人冇乜人生歷練,可能有好好嘅家庭背景,由細到大屋企教佢唔好講大話,身邊嘅人都係乖仔乖女,亦從來都冇受過騙,所以人哋講咩佢就信,傻白甜
牙g點睇apple pie
ching 點睇我睇SQ er then allin
fuck u idiot bull
我由2020 6月定唔知幾多月$32買,從來冇賣過,諗起都有d on9
不過我覺得間嘢越嚟越做唔起
佢做嘅嘢而家冇晒competitive advantage
賭大細
唔ok
應該跌返轉頭俾機會人上埋車先再升
你大户唔計
朋友,你開始看這本書,準備玩全世界最刺激的遊戲並要成為專家時,我要給你這樣的忠告:不要怕,也不要悔;玩遊戲之前,先搞清楚遊戲的規則,面對人為操縱的賭局,一定要摸清對方的心理;最後提醒你,小偷的本事不在偷,而在於危急的時候怎麼逃。

let me repeat in English
1. allin SQ, TMF no regret
2. admit SQ is scam
3. know how to escape from 40 yrs idiot bond bull market

另一個我覺得好天真嘅人係財巴

小西sir股齡應該係得三幾年

但係財巴應該係GFC已經炒
佢成個idiology 都好simple
牙g點睇我地連群股神代代出
一個浪就收皮,不如回家做定期
Sbsw margarine call moonday
係上40就好 靠晒佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞