一人一套『我最喜愛的』動漫神作

386 回覆
237 Like 61 Dislike
咸魚青菜
兩套我都睇過,個人覺得排球少年好睇d
你鐘意排球多D係完全冇問題
但係你提到運動漫既頂點 當然會引人地去反駁你啦
咪就係,作者一早已經諗好成個故事結構
所有野都收到尾
本身仲要預到岩岩好東京奧運就完,要不是….
友奈醬呢?
係 打完𠥹台之後 冇再細畫中五六嘅比賽其實係明知之舉

要不是……井多少少
疫情delay 本身同步完 同兩個主角發展

一定要廣東話配音
one piece
多謝古館老師

Btw唔知香港會唔會上垃圾埸
春高所有”印象中”既強隊都輸晒
作都唔止一次帶出無球隊可以一直贏唔會輸
你只可以無止境地改進,永遠都係挑戰者
最後一集個title”挑戰者們”真係收得好靚
棋靈
呢套當初係我個Friend推薦畀我嘅,佢係呢套番嘅忠粉,我前前後後畀佢推咗三個月坑,最後呢排得閒先開始追

結果睇完第一季,覺得簡直CLS,點解製作組可以諗到咁嘅劇情出嚟,玩時間跳躍之餘又唔會亂

之後睇完劇情版開心咗一排,掙扎咗好耐睇唔睇第二季好,因為唔想睇到胃痛
用返朋友嗰句
「好消息:第二季助手仲喺度
壞消息:第二季助手仲喺度

最後都係克服咗去睇第二季,都係用返朋友嗰句
「如果話第一季係佳作,第二季就將呢套嘢昇華成神作
真係Totally Agree
個劇情鋪排唔講得笑,重視返Game入面大多數嘅情境,唔單只完善咗第一季,仲豐富埋其他角色嘅性格,真係睇得好滿足

睇完咗之後成個星期都係嗰種感覺,唔單止係咁Reloop兩季嘅歌,仲買埋設定集同週邊
命運石之門真係好撚正
真 好難得第二季都冇爛仲收到靚尾
Assassination classroom
聖經梗係睇Black Bible
唔知有冇人識
初犬

夏日時光好睇過呢套中二病幾十倍
有本類似資料集嘅extra,角色設定、舊人設之類
入面有幾組人氣角色嘅後傳(每人3 4頁咁)

無記錯係渚、業、茅野、狙擊手2人組、烏間夫妻
大劍
無職轉生
約定夢幻島
貳瓶勉系列
天國大魔境

wa2
PSP Game嘅劇情先係完全體
藍毛線癲到
紅黃毛線補完返角色背景

(但隻game係糞驚,又多bug又成日彈驚,純粹靠愛去捱完睇劇情)
H你老母,遊戲全年齡
呢套為核突而核突
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞