一人一套『我最喜愛的』動漫神作

386 回覆
237 Like 61 Dislike
植木的法則
最好笑係到某一集啲同學先知係男
唔識都唔駛咁撚多負評話?
aho girl,個人覺得係一套嚴重被低估嘅搞笑類漫畫
157樓先見到
連登變咗
遲咗入嚟
點會呢幾年好有起色喎
完得好突然
Gosick

本身冇睇過呢類動漫 但係有次開電視見到j2有買 就有咗個印象 之後上網補番 仲要j2配音版 俾想中配得好好 雖然之後都有睇多次日配

雖然未去到公認神作 但個世界觀 善用當時 神秘學 同 科學嘅角度黎描寫劇情

雖然前期有啲單元劇 但係後期世界大戰劇情緊湊返 (有用返第一集 同之前集數嘅伏筆) 同時男女主 因為世界大戰要打仗俾人強制分開 (男主要返日本打仗,女主俾人捉咗)
睇到我好胃痛

最後唔太想劇透,強烈建議未睇過嘅各位去睇一睇,小說 動畫結局有啲唔同。

而人物描寫方面 男女主之間關係寫得好好 前期單元劇情越輕鬆日常越反映後期男女主之間沉重嘅感情

YouTube 好耐之前有人整AMV 都唔錯 當懶人包同重溫都得
https://youtu.be/-K6Kf2XLO0w?si=Fnt3Q27AIEAe8qaF

人忙咗 好耐冇坐定定套套動畫都走去睇
講到中意 個腦有諗起嘅作品都係一件幸福嘅事
搵日由頭再睇過先
slam dunk先係
你估得非常好
對對對對對
一樣
睇到好sad
助手真係好婆
傲嬌、長情、又好聰明

點解有女角可以咁完美
silence wench i do not wish to be honrey anymore
後街少女
遊戲三人娘
呢兩套嘢好笑到癲
終於
無睇過 係咪砍頭果套?
男子高中生的日常
見你咁講 走去睇左一大半
結論係 套嘢冇咩劇情 只係周圍悠閒地搵嘢食 拾荒

好悶。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞