[リトグリ] Little Glee Monster討論區 (5) 9週年快樂 + manaka新歌準備

539 回覆
3 Like 2 Dislike
ミカ再進一步融合
結海終於唔係死衝式唱法

重唱嗰幾首, 「Your Name」我真係搞唔掂, 舊版個影子太強接受唔到啲新聲音
有時真係寧願佢哋專心出新歌
我暫時都ok嘅
結海係『VIVA』有d驚喜

字都串錯
有時覺得都唔知係咪整定、可以搵到個完全零違和感嘅ミカ
係twitter 見到dミカ推、 肯洗錢嘅程度拍得住アサヒ推
成疊簽名post card 如果肯比張我就好啦
btw, 仲未見有かれん
リリース佢只係串錯一隻英文字算係咁

咁大間公司揾個識英文嘅人咁難咩
課金時間又到
十周年條毛巾同衫幾正
『I Promise You』個MV 見到 BJ
今次tour 嘅 bass 仲唔係佢
modelpress

『ガオガオ・オールスター』笑咗
『きっと大丈夫』、『Everything could be your chance』
せり影子太強搞唔惦, 即時彈晒當時d畫面出黎

btw, 第一場同最後一場fanfare 比較起黎妹組唔同咗好多

我都覺得舊歌無論翻唱幾好都係爭啲,冇比較冇傷害。而且本身仲有舊member 既聲音係到,對比更加大

講真我自己都幾鍾意啲新歌,up to me! 都最近成為左top song 新碟幾首都唔差,好catchy,又有gimmick。
但始終舊歌新唱就都唔太接受到 只可以話實在太鍾意當年既組合
Chur死人咩,30/31開完2場unlock! 跟住1號CDTV 2號うたコン
舊歌cover 大部份都用返原曲編曲同和音
和音part 又唔係好聽得出多一個人嘅效果
係幾可惜
4號NHK北海道
點解得yumi 解說片係60秒限時
ミューズノート 最終回,live 唱咗3首歌
今日個set list 有嗰隻歌
個mv
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞