[花生不斷]BBC一名記者:美國支持以色列,係因為猶太資產

64 回覆
30 Like 46 Dislike
BBC News Mundo presenter Gonzalo Cañada also described Jews as a "powerful minority."

The BBC’s Spanish-language service released a program claiming that “Jewish wealth and influence” in the United States is the reason behind the United States’ ongoing support for Israel, according to a translation produced by Jewish News on October 20.

The show, Six Keys, featured BBC News Mundo presenter Gonzalo Cañada who claimed that Israel “is seen as an American enclave in the Middle East.”

https://www.jpost.com/diaspora/antisemitism/article-769435
BBC今次表現真係好垃圾,記者身份公然反猶
原來係咁
事實係真係猶太人控制咗好多嘢嘛
歐美社會好多嘢都唔係歐美人真正話事,個董事會成日都係猶太人控制
但係猶太人又好care啲人唔知呢樣嘢,佢哋好討厭一般人知道佢哋喺背後控制哂啲嘢
之前啲人又話猶太人控制媒體,依家咁大單集體炒車,搞到幾多人發癲冇咗份工,但啲傳媒咩責任都冇
猶太人嘅慣用伎倆
叫Esau Gambit
兩方其實都係佢控制哂,個最終目的係推進社會撕裂(極端化兩端,令到當地本土人口無法團結)
你睇美國嘅民主共和兩黨背後都係猶太人控制就明白
又想將個議題轉去人種度
明明係哈馬斯自己入以色列周圍屠殺以色列人,一係你班巴人就自己綁曬班哈馬斯出嚟,唔係就咪撚怪人攻入去報仇
佢都唔係講緊呢樣野
搞到幾多人發癲冇咗份工? 邊件事?
BBC?
無講錯 講事實

BBC準備被五毛
乜唔係事實咩
Esau gambit 係乜野?
Esau我知邊個, gambit我都明, 但兩個字擺埋一齊就唔明白
請佐啲蛔入去做

預佐架啦

唔通清一色 白年咩
留名
撐唔撐以色列隨便

但支持哈馬斯就係反人類

就係咁簡單
反人類
連登夠日日鳩叫消滅中國人啦
殺人有咩問題呢?
今次美國咁大反應要幫以色列,我諗應該係同美國政府內部有好多猶太人掌權有好大關係,今次美國day 1 就派咗隻航母過去,宜家拜登又話進入全國兵工廠二戰狀態,打個區區哈馬斯究竟大陣仗過打普京N倍
出師有名差好遠
早兩日衝入美國國會嗰班人,入面有班係猶太人嚟,但呢班衝入國會嘅猶太人知道呢一刻佢哋自己族群嘅問題所在,佢哋話猶太復國主義本質上就係一個種族主義,帶有以猶太人至上,歧視非猶太族裔嘅思想。
咁香港黃藍極端都係香港人代表咩
大佬人地有錢佬分紅藍都好撚正常啫
所有組織種族都有兩批立場嘅人㗎啦
所有左膠左癌都係垃撚圾架啦
烏雞俾人「侵略」,出師冇名咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞