(有圖) 原來揸Uber搵咁多錢!

275 回覆
32 Like 347 Dislike
咁算啦, 渣咁遠玩唔過
我仲諗住10幾 Miles
之前有個post條友就話自己同個fd夾租部車揸Uber

我都屌佢on9 租人車做件唔合法既野

比人捉到就咩都上晒身 個車主話你違返租約 淨係追返扣車個幾個月損失都夠飽 未計所有野冇晒保險cover

要賠起上黎分分鐘真係舉家幫你還債
揸咁耐車都係辛苦, 睇人隔離飯香,咁踩法都好易奶野,好多你睇唔到既成本, 有咩意外最後都係食自己,呢d 就係點解不論咩行業散工都好似好好搵咁
真, 揸車係好勞神
呢段嘢拎嚟講dc9啲人就會話
屌 抵撚死 自己攞嚟
邊個揸架20吋鈴去號uber?
1就唔係個個考到dc9牌,不過其實改制後識字肯溫書就pass
2就有啲人覺得做dc9有失身份
唔好信,100蚊個鐘扣埋養車油錢,蝕到你傻
高級戇鳩仔
自尊心問題
唔係香港人揸車點會咁講究
揸日本車就覺得柒,架車又要做鍍膜打蠟日日抹
花咗少少就喊晒口
隔離巴士司機post 話得萬9咋喎

的士我又唔信真係個個3-4萬
咁揸部teslun 點都型過的士既

不過講搵錢點都係的士穩陣
最基本炒爛部車都係無左萬零二萬按金
呢個成本做唔做uber都係度架喎
而且的士都可以做uber啦
做咩要咁搏
黑雨 bonus 好多
想做既 好自然唔會介意
介意既都唔會諗拎部車黎做uber
我坐過幾架都冇執
不過有個話自己收工順便搵返啲油錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞