(有圖) 原來揸Uber搵咁多錢!

275 回覆
32 Like 347 Dislike
隔離公屋車場月租$4000+
其實合法化一啲問題都無
最多咪強制uber 司機要考多個6號牌

政府又可以收返uber 司機稅
乘客又有選擇
新公屋車位比例好少, 抽到先算啦
全世界仲有邊個地方會咁樣炒賣個的士牌
領展多車位但拎曬去時租
咪一鳩樣
foodpanda唔係會幫你報?
隨時計埋介紹人, 一個$2000, 食大排檔果時呃兩三條友幫佢跑, 又執幾千
難怪冇人渣的士
渣開的士嘅自己出架tesla 搵錢, 唔洗租車.

呢d算唔算破壞性創新 攪死的士業.
問題會影響班揸住堆的士牌既有錢佬。

Tesla 當初一出果陣美國唔批都係因爲會影響班石油大亨同傳統車廠生意,一路都無禁煙草但無啦啦禁電子煙都係因爲怕會影響煙草商收入。官商勾結is real.
師兄你又幾搞笑
真係考個6號牌咁簡單咩

部車呢 淨係要轉買商用保險 每3個月要強制驗一次車

你估而家啲Uber 司機想唔想
其實咪就係得呢樣
即係以譚惠豬為首嗰班撚樣

連打擊黑的都唔夠膽咁大力, 驚佢地啲的士冇人租
拎美金係高級d
咁的士係咪3個月驗一次

保險正路就同uber 公司夾啦 佢收人25%喎
無人肯揸uber 嗰陣就會改變
又變咗移民 post
外國係咁嫁啦,everything comes with cost。
好social benefits,就要有人交高稅。
不過我個人極討厭交高稅養廢人廢老,d social benefits 得窮人先咁希望有
當80% - 20%, 一日可以行到 200 miles
差電大約25 min 左右,
SC 黎講,
係加州基本上15分鐘車程之內有一個
但你唔會張張單都係100 miles,
130 miles 己經可以由LA 去到San Diego
我諗多數單都係10-20 miles 倒

出架Model X 去玩Part time Uber Black,
好似有得諗
我之前坐Uber Comfort 撞到架 Bmw x7
條友完全唔識講英文
model x 粒電大過 model 3/y , 25分鐘未必 20%上倒 80% 就算係 model 3 都要有pre heat 先做倒咁快

不過你諗只係part time 冇壓力就ok
有啲低質
跑uber撞車冇保險? 話自己係車梗朋友唔得架咩
9月4-11 係8日
你要祈求個客無受傷,佢受傷落口供唔會幫你講大話係朋友

如果你claim 保唔申報犯多層法
你銀行係有數由uber 入
你岩, 我架Model 3 粒電細好多
客人受傷咁真係冇辦法
但銀行有uber入數都證明唔到係用邊架車uber
儲埋一大堆的士牌租俾人嗰班,靠個仆街制度賺咗司機咁多年錢唔講?

司機有選擇權利係好事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞